Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Rok 2031. Dovtedy sa stretneme s mimozemšťanmi
Zdielať na

Rok 2031. Dovtedy sa stretneme s mimozemšťanmi

Ruskí vedci očakávajú, že ľudstvo sa stretne s mimozemskou civilizáciou do dvadsiatich rokov. Vyhlásil to Andrej Finkeľštejn z Inštitútu aplikovanej astronómie Ruskej akadémie vied...

"Zrod života je neodvratný ako formovanie atómov. Život na iných planétach existuje a my ho objavíme do 20 rokov," povedal na medzinárodnom fóre venovanom hľadaniu mimozemského života.

Mimozemšťania by podľa neho mohli byť podobní ľuďom, teda mohli by mať dve ruky, dve nohy a hlavu. "Môžu mať inú farbu pokožky, ale to máme aj my," povedal Finkeľštejn.

Inštitút aplikovanej astronómie vznikol v 60. rokoch minulého storočia, teda v čase vesmírneho súperenia v rámci studenej vojny. Spustil program s cieľom vyhľadávať rádiové signály prichádzajúce z vesmíru. Američania mali zase vlastný UFO program plný dohadov, ktorého najznámejším "produktom" je havária UFO v Roswelle v Novom Mexiku. Viac informácií nájdete TU.

10 percent známych planét v galaxii, ktoré obiehajú okolo hviezd, pripomína Zem. Ak sa na nich nachádza voda, potom tam môže byť aj život, tvrdí vedec, ktorého citovala agentúra Interfax.

Súvisiace články