Jasno
12°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nový senzor objaví v nápoji drogu
Zdielať na

Nový senzor objaví v nápoji drogu

Návšteva diskotéky sa nemusí skončiť len príjemným pocitom z pretancovanej noci. Rozprávať o tom by vedeli obete znásilnenia, ktorým v nočných podnikoch tajne primiešali do nápojov omamné látky. Tomu je však koniec vďaka novému vynálezu na svetovej scéne.

Dámy, priznajme si, že takmer každá z nás už v podniku vypila nápoj, ktorého prípravu nevidela. Vystavili sme sa tak riziku, že s osviežením telu dáme aj omamnú klubovú drogu, ktorá má sa používa na jednoduchšie sexuálne zneužitie.

Vďaka izraelským vedcom, už nemusíme striehnuť na výrobu nášho nápoja. Vyvinuli jednoduchý spôsob, ako si svoj drink môže každý skontrolovať.

"Ide o ihlový senzor, ktorý absorbuje trošku z nápoja. V jeho vnútri prebehne chemická reakcia, ktorou sa overí čistota zloženia. Ak senzor zaznamená drogu, vydá signál," tvrdí tvorca detektoru.

Na rozdiel od predchádzajúcich zariadení, pri ktorých bolo treba čakať pol hodinu, novinka funguje okamžite a na sto percent. Do ženských kabeliek by sa mal dostať zhruba do roka a pol.

TV JOJ

Súvisiace články