Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Koniec Facebooku! Vypnú ho 5. novembra 2011
Zdielať na

Koniec Facebooku! Vypnú ho 5. novembra 2011

Facebook je nebezpečný! Predáva vaše údaje firmám a vládam! Pripravte sa na jeho koniec! Toto varovanie vydali hekeri zo skupiny Anonymous. Na najväčšiu sociálnu sieť sa chystajú zaútočiť 5. novembra 2011!

Hekeri zo skupiny Anonymous majú na svojom konte počítačové útoky na databázu NATO, firmy Sony alebo americkej federálnej polície. Pred Facebookom varujú na videu, ktoré zavesili na internet. Tvrdia, že Facebook obchoduje s dôvernými informáciami užívateľov.

"Vaše dáta sú v nebezpečí. Nepomôže vám ani prísnejšie nastavenie vášho súkromia," vraví zmutovaný hlas na nahrávke. Takmer dvojminútový zvukový záznam publikovali 5. augusta. Do plánovaného pádu Facebooku vtedy zostávali presne tri mesiace. "Zamyslite sa a pripravte sa na deň, ktorý sa zapíše do histórie. Na 5. november 2011," varujú hekeri.

"Toto je náš svet! Existujeme bez národností, bez národnostných predsudkov. Máme právo nebyť pod drobnohľadom, nebyť sledovaní, prenasledovaní a zneužívaní pre niečí zisk. Máme právo nežiť ako otroci," ukončujú hekeri svoju nahrávku.

"Facebookom to neotrasie. Aj keď už má za sebou niekoľko aj viacdenných výpadkov. Facebook sa o svojich užívateľov príliš nestará," povedal serveru blesk.cz na margo plánovaného útoku na sociálnu sieť odborník na internet Daniel Dočekal. "Ja osobne sa na 5. november veľmi teším. Som zvedavý, čo Anonymous vymyslí. Napadli totiž už všeličo. Je možné, že našli nejakú chybu v bezpečnostnom systéme Facebooku," premýšľa nad možnosťami Dočekal.

Na Twitteri a na samotnom Facebooku, teda na profile skupiny Anonymous, sú už stovky podporných správ od užívateľov sociálnych sietí. "Hlavne vymažte profil Justina Biebera, díky," vraví jeden z nich.

Facebook v súčasnosti používa po celej planéte asi 750 miliónov užívateľov. Je neodškriepiteľné, že žijeme v ére Facebooku a že veľa ľudí si život bez neho ani nevie predstaviť... Možno príde doba, keď  budeme hovoriť: "to bolo ešte pred Facebookom, to bolo už po Facebooku..."

Isifa

Súvisiace články