Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Facebook stráca silu, prišiel o 6 miliónov ľudí
Zdielať na

Facebook stráca silu, prišiel o 6 miliónov ľudí

Je to sociálna sieť, ktorú používa skoro 700 miliónov ľudí na celom svete. No rast Facebooku sa spomaľuje. Minulý mesiac dokonca stratil v Severnej Amerike až 6 miliónov priaznicov.

Samotná sieť počet svojich členov zverejňuje iba vtedy, ak dosiahne nejaký významný míľnik. Ale podľa celkový rast používateľov  "bol nižší ako obyčajne už druhý mesiac po sebe, čo je neobvyklé".

V Spojených štátoch stratil v máji takmer šesť miliónov používateľov. Menej ich je aj v Kanade, ubudli ľudia z Ruska, Veľkej Británie či Nórska. "V čase, keď Facebook dosiahne asi 50 percent celkovej populácie v danej krajine, rast sa vo všeobecne spomalí až zastane," uviedol pre britský denník The Daily Telegraph Eric Eldon z InsideFacebook.

"Zatiaľ sa Facebooku darilo zastavenia rastu a úbytky používateľov dobehnúť veľkými ziskami nových používateľov v rozvíjajúcich sa krajinách ako Mexiko, Brazília, India či Indonézia," povedal Eldon.

Magnus Hoglund, riaditeľ portálu Law360.com, ktorý sa niekoľko rokov zaoberá digitálnymi médiami, pre britský denník The Guardian uviedol, že nové čísla pre sociálnu sieť nevyzerajú sľubne. "Zo svojej skúsenosti mám ten pocit, že byť na Facebooku už nie je cool," povedal Hoglund.

ISIFA

Súvisiace články