Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
iPad 2 odhalený! Je tenší, krajší a rýchlejší
Zdielať na

iPad 2 odhalený! Je tenší, krajší a rýchlejší

Zdroj: Štefan Bodor

Californská firma práve ukázala nástupcu dlho očakávaného tabletu iPad 2. Prinášame Vám prvé oficiálne foto odhalené len pred niekoľkými minútami...

Prezentácia Apple prebieha aj v týchto chvíľach v San Franciscu pod sloganom. 

„Poďte sa pozrieť, rokom čoho bude rok 2011," prednáša Ceo spoločnosti Steve Jobs. Vyzerá to teda tak, že reči o jeho veľmi zlom zdravotnom stave našťastie neboli pravdivé!

Zatiaľ vieme, že iPad2 je tenší, rýchlejší a bude k dispozícií aj v bielom prevedení. 25. marca bude dostupný v Českej Republike. O Slovensku sa zatiaľ nehovorí.

Špekuláciám odzvonilo! Tu sú fakty o iPade druhej generácie:

Najvýraznejšou zmenou iPadu 2 oproti jeho prvej verzii je dizajn, ktorý bol značne prepracovaný. Nový tablet dokázali dizajnéri výrazne "spučiť", vďaka tomu je iPad 2 tenší aj od najtenšieho smartfónu. Tablet dokonca aj schudol oproti predošlej verzii o 100g teraz má 580g. Špekulácie o dvoch kamerách sa potvrdili, novým tabletom tak budeme môcť nie len fotiť ale aj uskutočňovať videohovory. Zadná kamera podporuje HD rozlíšenie.

iPad 2 je dvojnásobne rýchlejší ako jeho predchodca, má väčšiu pamäť a lepšiu grafiku. Na jedno nabitie vydrží až 10 hodín práce. Novinkou je zabudovaný gyroskop (rozoznáva naklonenie zariadenia), ktorý si svoje najväčšie uplatnenie získa najmä v hrách. Kapacita vnútornej pamäte sa nezmenila. Na výber máme 16, 32 alebo 64 GB verziu.

iPad sa začne predávať 11. marca a vtedy bude dostupná aj aktualizácia iOS 4.3 pre takmer všetky zariadenia (iPod, iPhone, iPad). Očakáva sa rýchlejšie pracovanie systému, efektívnejšie prehliadanie internetu a lepšia konektivita.

Pribudnú aj aplikácie, ktoré sú známe z operačného systému Mac OS X ako Garage Band či iMovie.

S novým tabletom prichádza aj nový obal, ktorý je magnetický a k zariadeniu sa dá veľmi šikovne prispôsobiť. iPad sa v Česku oficiálne objaví 25. marca. O Slovensku sa zatiaľ nehovorí.