Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
iPad 2 prichádza už 2. marca! Aký bude?
Zdielať na

iPad 2 prichádza už 2. marca! Aký bude?

Zdroj: Steve Jobs drží v rukách prvý iPad

Fanušíkovia odhryznutého jablka, ale aj novinári svetových médií napäto sledujú dianie okolo obrovskej technologickej spoločnosti Apple. A to nie len preto, že si dal šéf Californskej firmy Steve Jobs za záhadných okolností zdravotnú dovolenku.

V týchto dňoch sa hovorí hlavne o príchode vynoveného iPadu 2. Bude odhalený už zajtra 2. Marca! Aj keď očakávaný produkt zajtra o 19.00 uvidíme na vlastné oči (firma totiž rozposlala oficiálne pozvánky svetovým médiám),  verejnosť ani novinári aj tak neprestávajú špekulovať nad tým,  čo by v sebe mohol skrývať iPad 2, prípadne ako by mohol vyzerať.

Bulvárne články z USA hovoria o tenšom tele iPadu druhej generácie. Novinári sa ale nezhodujú v tom, či bude mať nový tablet od Apple dve kamery, alebo len jednu. Najnovšie správy (dokonca aj agentúrne) v týchto dňoch hovoria o tom, že sa očakávania naplnia a iPad 2 bude vystrojený dvomi kamerami. Z pohľadu užívateľa to znie logicky. Len prednedávnom sa totiž do  Mac App Storu dostala plnohodnotná aplikácia FaceTime, ktorá zaručí videotelefonovanie medzi zariadeniami s odhryznutým jablkom. Súčasne boli vynovené nové MacBooky v ktorých sa predná kamera iSight premenovala na FaceTime. Tieto zmeny realizované v posledných dňoch by mohli naznačovať, že sa iPad 2 nevydá bez prednej kamery FaceTime. Kamera na zadnej časti iPadu 2 sa stále dá spochybniť. Fotenie s tak veľkým aparátom by bolo dosť nepraktické. Ale, nechajme sa prekvapiť.

Stále nie je jasné, či sa zmení aj dizajn nového tabletu. Zmenu tvaru zatiaľ „dokazuje“ len nekvalitná fotka, ktorá mimochodom obletela svet. Autor fotografie tvrdí, že mal možnosť odfotiť si zadný kryt – púzdro určené pre iPad 2. Oproti iPadu prvej generácie je hlavná zmena hlavne v otvore pre zadnú kameru. Výrezy na dolnej časti krytu zas môžu hovoriť o zmene veľkosti reproduktora a jeho presunutie na zadnú stranu prístroja. Podľa autora fotografie by malo byť telo iPadu 2 tenšie a zmiznúť by mala aj oblosť zadnej strany. Nový iPad 2 bude mať podľa špekulácií telo podobné iPhone 4.

Neexistujú presné informácie ani o displeji, ktorý bude použitý v iPade 2. Príjemným prekvapením by bolo väčšie rozlíšenie a použitie Retina displej s vysokým rozlíšením ako je to v súčasnosti pri iPhone 4. Dizajnéri podľa niektorých správ mali pracovať aj na vylepšení odrazivosti displeja v prípade použitia tabletu v exteriéri. iPad 2 má byť navyše trojnásobne rýchly a s väčšou operačnou pamäťou. Všetko sú to ale iba špekulácie. Zatiaľ.

Tajomstvá, klebety, dezinformácie a možné podvrhy aj v podobe „uniknutých“ fotografií definitívne skončia 2. Marca. Hneď po oficiálnom uvedení iPadu 2. Stane sa tak v San Francsiscu v budove umenia – Yerba Buena Center for the Arts. Sloganom podujatia je „Poďte sa pozrieť, rokom čoho bude rok 2011”.  Čo všetko sa môže pod týmito slovami skrývať, nateraz môžeme len hádať. Isté je len to, že o pripravovanej akcii sa bude dlho hovoriť. V tejto budove boli odhalené aj iné produkty od Apple, ktoré dobili svet (iPad, iPhone4).

Len pre zaujímavosť, analytici tvrdia že sa tento rok predá vyše 40 miliónov kusov tabletov. Značná časť z tohto obrovského množstva bude práve iPad 2. Ak predpovede vyjdú, ostatní výrobcovia tabletov ktorí považovali túto formu trhu už dávno pochovanú, opäť ostanú zahanbení. Z iPadu prvej generácie sa údajne predalo 15 000 miliónov kusov a na Slovensku stále nie je oficiálne predávaný.

Ak si teraz hovoríte, že špekulácie okolo iPadu 2 sú naozaj pestré a nekonečné, tak si určite pozrite aj priložené vtipné video. Sympatický mladík „našiel zabudnutý prototyp iPadu 2 v krčme“. A jeho funkcie odkryl pred celým svetom.

Grafika pozvánky od Apple hovorí za všetko. iPad 2 prichádza

Prvá uniknutná fotografia nového krytu iPadu 2. Má dokázať prítomnosť kamery na zadnej strane, väčší reproduktor a zmenu tvaru

Aj takto by podľa fanušíkov mohol vyzerať iPad druhej generácie