Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zlacnenie PlayStation 3 hráči privítali
Zdielať na
Veda a technika

Zlacnenie PlayStation 3 hráči privítali

Zdroj: kazamatsuri/ilustračné

Americkí hráči privítali nové zníženie cien konzoly PlayStation 3. Výrobcovia chcú zvýšiť predajnosť

Americkí hráči privítali nové zníženie cien konzoly PlayStation 3 (PS3) i novej stealth strieľačky z rady Metal Gear.

Podľa nich, tento krok vdýchne upadajúcemu predaju zariadenia nový život. Spoločnosť Sony vo štvrtok znížila v Spojených štátoch amerických cenu najvyššieho modelu konzoly o sto dolárov.

Osemdesiatgigabajtová verzia sa tak teraz dá kúpiť za 499 dolárov, čo je v prepočte takmer 12-tisíc korún. Japonský elektronický gigant takisto vyhlásil, že do 2. novembra zníži cenu aj 40-gigabajtovej PS3 na 399 dolárov (9-tisíc korún).

Tieto informácie privítali aj mnohí návštevníci prvého dňa expozície videohier E for All v Los Angeles. Sony a výrobca Xboxu 360, Microsoft tu chýbajú.

Štvordňové podujatie, ktoré bolo kedysi najväčšie svojho druhu, sa tento rok rozdelilo na dve časti. Jedna je orientovaná na hráča, kým ďalšia na obchod. V šou v súčasnosti dominujú hry od japonských výrobcov Nintendo a Konami.

Za celodenný prístup zaplatia hráči asi 25 dolárov (600 korún). Vidieť pritom môžu hry od Dance Dance Revolution až po Crysis a Rayman's Raving Rabbids. Ďaleko od nákladného pavilónu konzoly Wii, po prvýkrát predstavili verejnosti Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots.

Najnovšie a posledné pokračovanie 20-ročnej série vyrobili iba pre konzoly PS3. Je presne tým, čo Sony očakáva - blockbusterový titul, ktorý má zvýšiť dopyt po ich hardvére. Podľa Ryana Paytona z Konami, Metal Gear absolútne zdvihne predaj zariadenia, presne tak ako sa to podarilo titulu Halo 3 pri Xboxoch 360.

"Sony dalo do PS3 skvelé technológie, no ľudia potrebujú hru na to, aby mohli sami pred sebou ospravedlniť jej kúpu," spresnil Payton.

Zdielať na