Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Máte doma premnožené myši? Aplikácia vám ponúkne mačku z útulku
Zdielať na

Máte doma premnožené myši? Aplikácia vám ponúkne mačku z útulku

LONDÝN / Novou možnosťou, ako sa zbaviť myší vo svojich domoch, majú od teraz obyvatelia Londýna. Pomocou aplikácie v múdrych telefónoch si môžu objednať mačku z útulku a poskytnúť jej dočasný domov. Každá mačka má v aplikácii svoj profil s fotkou a "životný príbeh," napísal denník the Guardian.

Aplikácia je společným projektom firmy Handy a spoločnosti na ochranu zvierat Wood Green. Užívatelia si môžu vybrať zo širokej ponuky momentálne dostupných mačiek a zdarma si zviera vypožičať.

"Máme v ponuke asi 200 mačiek, ktoré potrebujú dobrý domov," uviedla Juliette Jones, zástupkyňa Wood Green. Niektoré zvieratá podľa nej ocenia aj to, že než ich niekto adoptuje definitívne, budú žiť v teple domova aspoň prechodne. "Dúfame, že Londýnčania si niektoré atraktívne mačky nakoniec zamilujú a tie u nich budú môcť zostať," dodala Jones.

Nevítaní hlodavci

Podľa manažéra spoločnosti Handy Petea Dowdse vznikla aplikácia vďaka tomu, že narástol počet zákazníkov bojujúcich vo svojich domoch s nevítanými hlodavcami a požadujúcich, aby so sebou pracovníci poriadkovej firmy priniesli mačku, píše americký denník the Guardian.

Na Slovensku máme tiež zopár užitočných aplikácií. Napríklad, ak neviete podať prvú pomoc, táto aplikácia vám určite pomôže:

Súvisiace články