Polojasno
17°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Las Vegas sa pýši 3D tlačiarňou. Vie vyrobiť takmer všetko
Zdielať na

Las Vegas sa pýši 3D tlačiarňou. Vie vyrobiť takmer všetko

Do amerického Las Vegas sa v týchto dňoch neoplatí ísť len preto, že je tam slnečno, teplo a po zime ani chýru, ani slychu, ale aj preto, že je to hlavné centrum spotrebnej elektroniky. V týchto dňoch je Las Vegas nielen rajom pre hráčov, ale aj pre milovníkov technických noviniek. Na svoje by si tam prišli mnohí. lenže mnohí si tam len tak zaletieť nemôžu.

Celkovo to na výstave v Las Vegas vyzerá tak, že roboty už nie sú takým trhákom, spoľahlivo ich prevalcovali 3D tlačiarne. "Chceme ukázať, čo naše tlačiarne dokážu. Naše stroje to robia veľmi rýchlo a jednoducho. Z rôznych materiálov, farieb a vo vysokých detailoch," hovorí Erick Wolf zo spoločnosti Airwolf 3D.

3D tlačiarne fungujú na podobnom princípe ako bežné počítačové atramentové tlačiarne. Na tlač ale nevyužívajú atrament, ale plastovú hmotu. Pomocou nej vytvárajú vrstvu po vrstve vytvárajú priestorové objekty.

Napríklad hudobné nástroje. Ak to takto pôjde ďalej, tak oblečenie nebudeme šiť, ale tlačiť. Aj šaty sú možné "upliesť" na 3D tlačiarni. "Sú celkom splývajúce. Sú ľahké. Je to trochu iná štruktúra, na akú ste zvyknutí, ale vôbec to nie je nepohodlné," hovorí modelka.

Súvisiace články