Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Najlepšie vynálezy budúcnosti. V Las Vegas odštartoval veľtrh elektroniky
Zdielať na

Najlepšie vynálezy budúcnosti. V Las Vegas odštartoval veľtrh elektroniky

LAS VEGAS / V americkom meste Las Vegas odštartoval tradičný veľtrh International CES. Začiatok roka je doslova rajom pre milovníkov elektronických hračiek. Výrobcovia predstavujú svoje novinky pre celý rok 2015.

V americkom Las Vegas odštartoval najväčší svetový veľtrh spotrebnej elektroniky CES. Počas štyroch dní budú môcť návštevníci zistiť predovšetkým, ako si výrobcovia predstavujú, že budú v blízkej budúcnosti vyzerať domácnosti.

Súboj kórejských rivalov

Televízor je mŕtvy? Jeho výrobcovia s tým rozhodne nesúhlasia, naopak hľadajú nové spôsoby, ako zaujať zákazníkov a obstáť v konkurencii ďalších výrobcov, počítačov či tabletov.

Tohtoročný CES sa nesie v duchu novej generácie televíznych prijímačov - s rozlíšením SUHD 4K a prehnutým displejom.

SITA

Do oblasti, v ktorej sa očakáva vysoký záujem zákazníkov, sa hrnú i veľkí výrobcovia. Nové televízory predstavili kórejskí rivali LG a Samsung. Ten by chcel konkurenta tromfnúť i málo vídaným širokým prístrojom, ktorý je považovaný skôr za umelecké dielo než spotrebnú elektroniku.

Smart domácnosť

Na pohľad obdobný exponát priviezla i spoločnosť Sony. Jej širokouhlý rám nie je bežnou televíziou, ale akýmsi plátnom pre technológiu 4K laserovej projekcie, ktorá má zodpovedať 8K televízoru.

Najnovšie televízory nie sú zďaleka to jediné, čo sa dá na CES 2015 vidieť. Sú naopak súčasťou témy takzvanej smart domácnosti.

CES 2015

Medzi exponátmi sú napríklad chladničky, práčky, ktoré možno diaľkovo ovládať mobilným telefónom. Zapojili sa aj automobilky.

Moderátor Novín Ján Mečiar sa vydal do Las Vegas. Toľko hračiek pokope snáď ešte naživo v živote nevidel! Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články