Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pozrite sa, ako to vyzerá v mekke IT biznisu...
Zdielať na

Pozrite sa, ako to vyzerá v mekke IT biznisu...

SILICON VALLEY / Absolvoval 20-hodinovú cestu, priamo do centra gigantických IT firiem, aby si splnil sen. Reč je o rakúskom Slovákovi a bratovi jojkárskeho moderátora Tomáša Kamenára. Max a jeho ďalší dvaja kamaráti vymysleli zaujímavú aplikáciu, ktorá dokáže upravovať hudbu.

Brat Tomáša Kamenára odišiel do USA

Max Kamenár odišiel do Silicon Valley, aby tu prezentoval novú mobilnú aplikáciu. Tá uspela v projekte s názvom Start up. Znamená to, že hocikto môže v rámci tohto projektu predstaviť svoj nápad a ak investorov zaujme, sú ochotní do toho vraziť svoje peniaze.

Max teda odišiel so svojou aplikáciou priamo do centra Silicon Valley, aby ju sa tu stretol so skúsenými IT špecialistami a nadviazal kontakty so zahraničnými investormi.

Maxa teraz čaká prezentácia...

A ako to tam vyzerá? V jedinej budove sa nachádza aj 80 firiem z celého sveta. Každá pracuje na svojom startupe a má zastúpenie približne troch svojich členov. Do konca týždňa rakúskeho Slováka čaká prezentácia pred všetkými firmami, ktoré sa nachádzajú v budove.

"Najprv budú zisťovať, v akom štádiu celého procesu sme a ako nám budú môcť pomôcť. Potom nám budú vzdelávať, aby sme vedeli nadviazať kontakt aj s inými firmami," hovorí Max Kamenár. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články