Jasno
17°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Apple ukázal iOS7. Toto je ultranovinka
Zdielať na

Apple ukázal iOS7. Toto je ultranovinka

SILICON VALLEY / Spoločnosť Apple prišla s ďalšou novinkou. Predstavila WWDC 2013, iOS 7- Podľa stránky macblog.sk ide o prvú skutočnú revolúciu vo svete iOS od predstavenia originálneho iPhonu.

Control Center 

Apple predstavil novinku pre užívateľov, ktorí chcú mať rýchly prístup k zákkladným nastaveniam iOS zariadenia. V 7-čke stačí uroviť gesto odspodu obrazovky a vysunie sa ním Control Center. V ňom môžete napríklad ovládať hudbu, AirPlane mód, bluetooth, Wi-FI a množstvo ďalších funkcií. 

Radenie fotografí a nové filtre

Viceprezident Craig Federighi počas prezentovania aplikácia Photos demonštroval, ako vyzerá Camera Roll väčšiny užívateľov. Ide o chaotický sled fotografií. Nová Photos aplikácia využije informácie o dátume a čase a automaticky podľa nich vytriedi všetky fotografie. Uľahčí tak zdieľanie s priateľmi aj prehliadanie napríklad podľa rokov, píše macblog.sk.

V aplikácii Camera pribudol nový orezaný formát fotografií a fanúšikovia Instragramu sa môžu tešiť aj na integrované filtre pre fotografie.

iTunes Radio

Prostredníctvom novej služby iTunes Radio si užívatelia budú môcť prehrávať rôzne hudobné stanice podľa rozmanitých požiadaviek. Nechýba možnosť označiť skladby, ktoré sa vám páčia, tie ktoré už nikdy nechcete počuť alebo tie, ktoré si chcete kúpiť. K dispozícii bude na všetkých iOS zariadeniach, Macoch, Apple TV, najprv však len v USA. 

iWork

Na update iWork sa čakalo poriadne dlho. Podľa macblog.sk práce na jeho webovej verzii, budúcom konkurentovi Google Docs, boli v prlnom prúde, aby boli spravené poriadne. Aplikácie Pages, Numbers aj Spredsheets bude možné používať priamo v prehliadači. Práca s jednotlivými aplikáciami by mala byť veľmi jednoduchá. Apple tieto aplikácie optimalizoval nielen pre Safari a Chrome, ale aj pre Internet Explorer. 

K bežným používateľom sa nový operačný systém iOS 7 aj iWork dostane na jeseň. Podporované budú iPhone 4, iPad 2, iPad mini, iPad touch 5. generácie a novšie. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články