Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Celosvetový ošiaľ pre iPhone 5. Ľudia čakali v radoch
Zdielať na

Celosvetový ošiaľ pre iPhone 5. Ľudia čakali v radoch

Novučičký iPhone 5 od spoločnosti Apple vyvolal vo svete ošiaľ. V Ázii, v Amerike aj Európe boli ochotní fanúšikovia čakať v niekoľko hodinových radoch, či dokonca prespávať na ulici. Podobne tomu bolo aj pri predchádzajúcich verziách iPhonu, aj pri dlhoočakávanej "päťke".

Ľudia čakali aj v noci

Nový iPhone 5 sa dostal do predaja v piatok, 21. septembra. "Čakáme tu od včera, asi od piatej, aby sme boli medzi prvými majiteľmi nového iPhonu. je to zábava, tráviť čas medzi rovnako naladenými ľuďmi," hovorí jeden z nedočkavcov Adrian Rietzler. 

IPhone začali najskôr predávať v Austrálii a Východnej Ázii. Nadšeným zákazníkom pritom nevadila ani nedávna kritika spoločnosti pre novú aplikáciu s mapami. Apple totiž vymenil mapy Google za vlastné s veľkými nedostatkami. "Dostať sa zmenil dizajn. Napríklad obrazovka je väčšia. Telefón aj jeho kamera sú rýchlejšie. Takže nezmenil sa len navonok," pochvaľuje si nový majiteľ iPhonu.

Na Slovensku až v druhej vlne

Iphone 5 očakávali na uliciach pred predajňami aj v Európe a Amerike. V prvej vlne sa však telefóny dostanú len do Británie, Francúzska a Nemecka. Na Slovensku sa začnú predávať až v druhej vlne, teda budúci týždeň.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články