Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nakrútil som UFO, hlásil NASA astronaut Cassidy
Zdielať na

Nakrútil som UFO, hlásil NASA astronaut Cassidy

VESMÍR / Skutočné UFO? Astronaut NASA Chris Cassidy si všimol niečo zvláštne, čo sa pohybovalo okolo okna Medzinárodnej vesmírnej stanice ISS. Pozrite si video nakrútené odborníkom.

Najskôr únik amoniaku, potom...

Cassidy sa nedávno dostal do povedomia verejnosti aj inak. Spolu s kolegom Tomom Marshburnom absolvovali neplánovaný výstup do vesmíru, počas ktorého opravili únik amoniaku na vonkajšej strane Medzinárodnej vesmírnej stanice.

Výstup trval približne 4,5 hodiny, pričom Cassidy a Marshburn vymenili riadiace zariadenie čerpadla amoniaku o hodinu skôr, než bolo plánované. Amoniak sa používa na chladenie prístrojov stanice.

UFO? Skôr anténa

Cassidy následne nafilmoval niečo, čo nevedel identifikovať. Vyzeralo to, že nakrútil loď mimozemskej civilizácie. V momente, keď toto zvláštne "stretnutie" oznámil riadiacemu stredisku NASA v Houstone, všetko sa vysvetlilo. "Ten objekt bol identifikovaný ruskými letovými regulátormi ako anténa z modulu Zvezda," povedal Cassidy. 

Takže podľa všetkého len vesmírny odpad.  Modul Zvezda je súčasťou vesmírnej stanice od roku 2000. Bol to vôbec prvý ruský významný príspevok k ISS. Vo Zvezde majú astronauti obytné priestory a rôzne systémy podpory. 

Špeciálne spravodajstvo KRIMI PLUS v sobotu o 18:00.

youtube.com/The Cosmos News

Súvisiace články