Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Cesta na Mars láka aj bez spiatočnej letenky
Zdielať na

Cesta na Mars láka aj bez spiatočnej letenky

LOS ANGELES / Vyberať si už teraz dovolenku na budúce leto je asi trošku priskoro. Nie ale v prípade, ak sa chystáte na Mars. A dokonca sa o tejto misii porozprával so ženou, ktorá pracuje priamo v NASA. Pôvodom je zo Slovenska, ale kvôli práci už dlhé roky žije v Los Angeles.

Vyberú dvoch mužov a dve ženy

Istá americká spoločnosť na svojej webovej stránke osobám starším ako 18 rokov ponúka registráciu na jednosmernú cestu na Mars.

"Cestovanie do vesmíru možné, dokonca sa už aj teraz robí, ale iba v blízkosti Zeme. Avšak, keď bude veda napredovať takými míľovými krokmi ako doteraz, budú mať už to šťastie a navštívia iné planéty," myslí si astronómka z Los Angeles Jana Pittichová Chelsey.

Do dnešného dňa sa už prihlásilo viac ako 100 000 ľudí z celého sveta. Cieľom projektu je vybrať z uchádzačov doch mužov a dve ženy.

"Budete musieť byť zavretý v špeciálnych budovách, v ktorých budú vytvorené podmienky na život," dopĺňa astronómka.

Misia je naplánovaná na 22. 9. 2022

Misia je naplánovaná na 22. septembra 2022. Odborníčka zaoberajúca sa vesmírom a spiritualitou nás varuje."Mimozemská civilizácia nielenže existuje, oni nám dovolia sa s nimi stretnúť. Teda, ak nebude narušená harmónia vesmíru," vraví študentka metafyziky z Pensylvánie B. M. Lucia Mitro. 

Téme sa venuje reportér Maroš Kočan. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články