Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vodiči pozor! Keď sa zrazu zjaví na ceste tank...
Zdielať na

Vodiči pozor! Keď sa zrazu zjaví na ceste tank...

NIŽNIJ TAGIL / Toto nie je žiadny filmový trik, ale skutočnosť! Predstavte si, že idete po ceste a zrazu vám a vášmu autu skríži cestu tank. Stalo sa to v Rusku, na Urale. A nie jeden krát...

Sovietska pýcha z Uralu

Slávny sovietsky tank zrejme zo série T-55 viackrát ohrozil vodičov na ceste pri meste Nižnij Tagil. To leží takmer presne na hranici medzi európskou a ázijskou časťou Ruska.

No a práve tu, vo fabrike UralVagonZavod kedysi vyrábali vojenskú techniku, vrátane tankov. Jazda popri fabrike však môže byť nebezpečná aj dnes. Dokazuje to záznam z čiernej skrinky jedného z áut. Ten pochádza z konca minulého mesiaca.

Vďaka čiernej skrinke

Nie je známe, kto tvoril posádku tanku. Mohlo ísť napríklad o adrenalínových nadšencov či ruských zbohatlíkov, ktorí si takýmito kúskami krátia dlhú chvíľu. Tento typ je stále vo výzbroji mnohých, predovšetkým postkomunistických, armád sveta. Je to celosvetovo najviac vyrábaný tank - z liniek vzišlo okolo 95- tisíc kusov. 

Záznam riskantnej jazdy na Urale sa dostal na verejnosť vďaka čiernej skrinky automobilu. Tá zachytáva celý priebeh jazdy a môže sa využiť napríklad pri riešení poistných udalostí. VIAC TU.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

liveleak

Súvisiace články