Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajt najskôr vodiča blokoval, potom ho zastavil...
Zdielať na

Policajt najskôr vodiča blokoval, potom ho zastavil...

BRATISLAVA / Pomáhať a chrániť! Toto policajné heslo nie vždy platí. Aspoň podľa viacerých čitateľov, ktorí redakciu upozornili na video z konca minulého roka. Policajná hliadka najskôr blokovala vodiča, potom ho chcela pokutovať za porušenie predpisov.

Ohrozenie? Ako pre koho?

Všetko sa to odohralo pri známom nákupnom centre v Bratislave. Na úseku dvojprúdovej cesty je povolená 70- tka. Vodiča idúceho v rýchlejšom ľavom jazdnom pruhu spomalil iný vodič. Vodič policajného vozidla. V momente keď sa išiel preradiť do pravého pruhu, policajt zopakoval to isté. A následne ho viackrát zablokoval...

Hliadka následne celý incident vyhodnotila ako porušenie pravidiel o cestnej premávke a vodiča o niekoľko metrov zastavila. A to smerom na diaľnicu do Brna. Dôvodom mala byť nebezpečná jazda a prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti.

A máte ho kalibrovaný?

Vodič osobného auta mal však zapnutú kameru v takzvanej čiernej skrinke automobilu. Tá zachytáva celý priebeh jazdy a môže sa využiť napríklad pri riešení poistných udalostí. VIAC TU.

"Prekročili ste povolenú rýchlosť," hovoril policajt. Dôkazom mal byť zapnutý tempomat v služobnom aute. "A máte ho kalibrovaný?" kontroval protiotázkou vodič. Tachometer v aute totiž môže ukazovať podstatne vyššiu rýchlosť, ako je tá skutočná.

GPS vs. tempomat

"Podľa GPS som rýchlosť neprekročil," dodal vodič s odvolaním sa na podľa neho presnejšie meranie zo satelitu.

"Určite vás bude zaujímať arogantné správanie policajta v službe, ktorý na základe domnienky ohrozuje za ním jazdiaceho vodiča," napísal napríklad čitateľ Peter. Posúďte sami na základe videozáznamu...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

youtube.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy