Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nepoužívame bezpečnostné pásy!
Zdielať na

Nepoužívame bezpečnostné pásy!

BRATISLAVA / Policajti po celej Európe v uplynulých dňoch kontrolovali vodičov a zameriavali sa na bezpečnosť. Výsledkom je zistenie, že takmer tretina skontrolovaných nepoužíva bezpečnostný pás.

21 000 skontrolovaných vodičov

Každý vodič, keď si sadne do auta by sa mal najskôr pripútať a až potom vyjsť na cesty. Najčastejšie však pasažieri na predných sedadlách pásy nepoužívajú.

Presne ich bolo až 676 z niečo málo nad 21 tisíc skontrolovaných. Ďalších 92 osôb nepoužilo pásy na zadných sedadlách, napriek tomu, že nimi boli vybavené. Tieto výsledky odhalila medzinárodná policajná kontrola. Výšku pokuty dostal každý podľa sadzobníku vo svoje krajine.

Jazdíte bez pásov? Pripravte si 60 €

Na Slovensku za nepoužitie bezpečnostných pásov môžete dostať pokutu do 60€. Bezpečnostné pásy sú dnes štandardom každého sedla vo vozidlách, dokonca aj v modernejších autobusoch, kde by sa mali taktiež využívať.
Policajti počas akcie museli riešiť ďalších 7 000 priestupkov a okrem nich odhalili aj niekoľko trestných činov, ako jazdu pod vplyvom alkoholu, či jazdu napriek zákazu viesť motorové vozidlo.

Nepoužívanie pásov vyšlo v prepočte na každého 27 účastníka premávky, preto policajné kontroly budú pokračovať. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy