Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Vodič obišiel výtlk na ceste, tak dostal pokutu...
Zdielať na

Vodič obišiel výtlk na ceste, tak dostal pokutu...

LUČENEC / Ako by to malo byť? Heslo policajtov: Pomáhať a chrániť! Niektoré prípady však ponúkajú otázku, či sa týmto heslom riadia skutočne všetci policajti. Jeden lučenecký policajt totiž obdaroval vodiča mastnou pokutou. Za čo? Nechcel si rozbiť auto na výtlku...

Pokuta za nerozbitie auta

100 eur. Kvôli obrovskej jame na ceste. Vodič si len nechcel auto rozbiť na diere, obišiel ju, no oproti nemu išli práve policajti. A zinkasoval pokutu. "Vodič osobného auta prešiel do protismeru, pričom obmedzil a ohrozil služobné auto, ktoré išlo vo svojom jazdnom pruhu," informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vrbická.

Pre dezolátny stav cesty nevidieť na nej už ani stredovú čiaru. Podľa policajtov ale prešiel vodič do protismeru a pokutu si mal zaslúžiť. "Podľa mňa nie som vinný a hneď automaticky mi vypisoval šek a dal mi papiere a zobral vodičský," komentuje pokutovaný vodič.

Jame sa vyhýbali aj policajti!

Policajt trval na svojom - bol ohrozený. "V mnohých úsekoch sme ohrození my, vodiči a takisto naše autá... Tento vodič nemohol ísť viac ako maximálne 30 km. Hodnotenie policajtov, že ich tento vodič ohrozil, nie je adekvátne a nie je na mieste," tvrdí aj dopravný konzultant Maroš Palesch.

"Podľa mňa by mali radšej viesť tú premávku a pomôcť vodičom," dodáva pokutovaný vodič. A čo na to policajt, ktorý pokutu dával? Neodpovedal. Na dotyčnom mieste sme strávili pár minút. Všetci vodiči sa vyhýbali jame ako aj pokutovaný vodič. Ale pozor. Vyhýbali sa jej aj policajti...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy