Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Strašidelné výtlky. Na autách si už vyžiadali škodu za pol milióna eur!
Zdielať na

Strašidelné výtlky. Na autách si už vyžiadali škodu za pol milióna eur!

BRATISLAVA / Na výtlky nadávajú vodiči denne a o katastrofálnom stave ciest sa hovorí v spravodajstve túto zimu pravidelne. A teraz sa už objavili aj prvé účty, ktoré výtlky vystavili vodičom. Naša najväčšia komerčná poisťovňa zverejnila štatistiky tejto zimy. Výtlky spôsobili ich klientom vyše 600 nehôd.

Smejú sa len tí druhí...

Kľučkujem si pomedzi výtlky a hľa - zrazu cesta! Možno ste už aj vy počuli tento aktuálny vtip. Vodiči, ktorým sa "úhybné manévre" nepodarili, sa na ňom ale zrejme nesmejú. Skončili v servise a v lepšom prípade následne aj v poisťovni.

Zaplačú nielen vodiči, ale aj poisťovne

Podľa jednej z poisťovní sa priemerná výška škody pri takýchto nehodách šplhá až k tisícke. Od začiatku zimy, teda od decembra, zaregistrovali až 600 poistných udalostí, za ktoré mohli výtlky na ceste. Celková výška škôd dosahuje viac ako pol milióna eur, približne 569-tisíc. A to, že tento rok sú cesty azda v najhoršom stave, dokazuje aj porovnanie s rovnakým obdobím na prelome rokov 2011 a 2012. Minulú zimu zaznamenala tá istá poisťovňa "iba" 354 poistných udalostí, spôsobených výtlkmi. A nižší bol aj účet za ne - 387 tisíc eur.

Kedy sa, konečne, začnú cesty plátať?

Zima sa ešte nekončí, a o opravách ciest sa zatiaľ najmä hovorí, ale nekoná sa! Konečný účet teda môže byť - a zrejme aj bude - ešte vyšší.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy