Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šoférka šla policajtom odovzdať vodičák. Nafúkala cez 4 promile!
Zdielať na

Šoférka šla policajtom odovzdať vodičák. Nafúkala cez 4 promile!

ZNOJMO / Sú ľudia, ktorí dokážu nastvárať také veci, po ktorých tým ostatným ostáva rozum stáť. Vlastným očiam neverili ani policajti zo Znojemska, kde dva dni po sebe excelovala 34-ročná vodička.

V nedeľu cez dve promile a bez vodičáku

Prvýkrát ju policajti prichytili opitú za volantom v nedeľu. A to počas bieleho dňa, tesne pred trinástou hodinou. Zastavili ju pri bežnej kontrole medzi obcami Hodonice a Krhovice. V krvi mala viac než dve promile alkoholu. Vodičák jej ale priamo na mieste policajti zobrať nemohli, nemala ho totiž pri sebe. Preto jej hliadka zakázala ďalšiu jazdu a vyzvala ju, aby vodičský preukaz prišla odovzdať v pondelok na policajnú stanicu do Znojma.

V pondelok s vodičákom 4,39 promile

"Na druhý deň ráno pred deviatou hodinou sa žena naozaj aj s vodičským preukazom dostavila. Závažné však bolo, že sa priviezla na aute a tentokrát nafúkala 4,39 promile. Doklad, ktorý ju oprávňuje šoférovať, sme jej zadržali," opísala ďalší vývoj situácie juhomoravská policajná hovorkyňa Lenka Drahokoupilová.

Tým sa však prípad pre policajtov nekončí. 34-ročnú ženu teraz čaká trestné stíhanie. Za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky jej hrozí až rok väzenia, pokuta a zákaz šoférovania.

Na Šumave s pluhom a 2,67 promile...

V úvode minulého roka zaujal tiež za riekou Moravou prípad opitého šoféra snežného pluhu. Sobotňajšiu dvanásťhodinovú pracovnú zmenu 49-ročného šoféra snežného pluhu ukončila predčasne polícia. Počas kontroly nafúkal pri dychovej skúške cez dva aj pol promile alkoholu, čo zodpovedá vypitiu asi desiatich veľkých pív! Ráno nastúpil do práce a s pluhom odpratával sneh na cestách tretej triedy v podhorí Šumavy.

Policajti ho zadržali popoludní na upozornenie dispečera. Počas komunikácie totiž dispečer zistil, že artikulácia šoféra je dosť biedna, kontaktoval nadriadeného a ten rozhodol, že nechajú vec preveriť políciou. Tak sa aj stalo, policajti zastavili šoféra Tatry pri obci Keply a pri dychovej skúške mu namerali 2,51 a opakovane 2,67 promile alkoholu!

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy