Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ďalšia nehoda spôsobená opilcom. Ten sa vrútil do križovatky na koni!
Zdielať na

Ďalšia nehoda spôsobená opilcom. Ten sa vrútil do križovatky na koni!

O opilcoch za volantom prichádzajú napriek možným rizikám a trestom správy každý deň. Prednedávnom šokoval prípad na mol spitého šoféra snežného pluhu, teraz sa predviedol ďalší expert. Dopravnú nehodu spôsobil opilec na koni!

Ten nezastavil na "stopke", na zvierati sa vrútil do križovatky, kde sa zrazil so Škodou Felicia! Napriek tomu, že jeho kôň utrpel zranenia, jeho chovateľ v sedle ho poháňal ďalej a snažil sa z miesta nehody utiecť.

Tento unikátny prípad sa stal u susedov v Českej republike, konkrétne pri Jindřichovom Hradci. "Celú nehodu videl aj policajt v civile, ktorý sa vzápätí pustil do prenasledovania muža na koni. Spoločne s hliadkou mestskej polície ho napokon dostihli," vyjadrila sa pre denník Právo hovorkyňa polície v Jindřichovom Hradci Hana Millerová.

Javil silné známky opitosti, no fúkať nechcel

Policajti predviedli muža na stanicu, pretože im odmietal uviesť svoju totožnosť. "Javil silné známky opitosti a nechcel sa podrobiť orientačnej dychovej skúške na alkohol. Zraneného koňa previezli do obce blízko Jindřichovho Hradca, kde ho odovzdali družke majiteľa zvieraťa," vysvetlila Hana Millerová.

Policajti na prípade ďalej pracujú a napokon ho môžu kvalifikovať aj ako prečin týrania zvierat, alebo ho postúpia magistrátu ako priestupok. Pri zrážke vznikla škoda na felícii vo výške asi desať tisíc českých korún.

Šofér snežného pluhu nafúkal 2,67 promile!

Nie tak dávno, minulý týždeň, zase šokoval Česko vodič snežného pluhu, ktorý odhŕňal cesty III. triedy na Šumave totálne spitý. Dispečerovi sa počas komunikácie nepozdávala jeho artikulácia a privolaní policajti mu namerali 2,67 promile! Samozrejme, okamžite prišiel o vodičák, aj o prácu.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy