Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V krvi mal cez 4 promile. Vzal troch stopárov a vpálil do stromu!
Zdielať na

V krvi mal cez 4 promile. Vzal troch stopárov a vpálil do stromu!

Zdá sa, že hranice ľudskej hlúposti a ignorantstva za volantom sa dajú posúvať stále ďalej až k métam, pri ktorých sa úplne zastavuje zdravý rozum. Šofér (62) mal v krvi cez štyri promile, to mu ale nebránilo zobrať do auta troch stopárov!

Na rováši má toho dosť...

V stave silnej opitosti boli ale jeho šoférske schopnosti mizerné a auto na vozovke neudržal. "Vodič vozidla Renault vyšiel pred ľavotočivou zákrutou vpravo mimo komunikáciu a prednou časťou automobilu narazil do stromu," uviedla jihlavská policajná hovorkyňa Jana Kroutilová. Táto vážna nehoda sa stala u našich západných susedov vlani 23. novembra popoludní medzi obcou Smrčná a mestom Jihlava.

Policajti teraz 62-ročného muža obvinili z ťažkého ublíženia na zdraví z nedbanlivosti, z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a z neoprávneného používania cudzej veci.

Okrem neho 3 ťažko zranení

Pri havárii sa ťažko zranili šofér a traja spolujazdci. "Šofér a 66-ročný spolujazdec, ktorý sedel na prednom sedadle, boli transportovaní do brnenskej nemocnice. Dve vážne zranené ženy vo veku 65 rokov previezli do nemocnice v Jihlave," informovala Jana Kroutilová. Pes, ktorý bol tiež v aute, tvrdý náraz neprežil.

Spitý si vzal auto bez dovolenia

Prípad prevzali kriminalisti. "Vykonaný rozbor krvi ukázal, že šofér mal v krvi viac než štyri promile alkoholu. Ďalej zistili, že vozidlo riadil bez vedomia a súhlasu jeho majiteľky," vysvetlila policajná hovorkyňa. Muž totiž zobral kľúče od auta z voľne prístupného miesta.

Boli v zlom čase na zlom mieste

"Zaparkované auto si vyzdvihol v garáži v Jihlave a odišiel. Počas cesty zastavil a opravoval drobnú poruchu. Práve v tom čase šli náhodou okolo muž a dve ženy, ktorí ho požiadali, aby ich zviezol. Následne došlo k vážnej dopravnej nehode," uzavrela tému policajná hovorkyňa Jana Kroutilová.

Za riekou Moravou sa im "darí"...

Koncom januára zaujali dva kuriózne prípady z Českej republiky. Najprv prišla správa o 49-ročnom šoférovi snežného pluhu, ktorý odpratával nádielku na Šumave s 2,67 promile alkoholu v krvi. O týždeň neskôr sa vyfarbil opitý muž na koni. Ten na zvierati vpálil do križovatky, kde sa zrazil s osobným autom. Fúkať odmietol.

U nás šokoval inštruktor (62) autoškoly

Iba pred týždňom si vôbec nepomohol 62-ročný inštruktor autoškoly zo Senice. Šiel prirýchlo a navyše - v dychu mal až 0,69 promile alkoholu! Rozhodne zlý príklad pre študentov... Podľa zákona mu hrozí 150 až 800-eurová pokuta a trojročný zákaz šoférovania.

Ďalšie podrobnosti si pozrite v reportáži TV JOJ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy