Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Opitý policajt vletel do tábora. Nabral stan s tromi deťmi!
Zdielať na

Opitý policajt vletel do tábora. Nabral stan s tromi deťmi!

Pomáhať a chrániť. Z týchto dvoch veľavravných slov neostal po čine 22-ročného policajta kameň na kameni. Ten sa totiž opil, sadol si za volant a takmer zabil tri deti, ktoré v tom čase spali v stane!

22-ročný policajt, ktorý bol v službe iba mesiac, zišiel 23. júna okolo pol štvrtej ráno z cesty. Stalo sa to pri českom Šluknove, presnejšie pri tamojšom rybníku Pazderák. Po tom, ako opustil vozovku, vletel s autom do stanového tábora rybárskeho krúžku.

Chlapec (11) utrpel zranenia hlavy

V stane, do ktorého s vozidlom narazil, spali tri deti. 11-ročný chlapec utrpel pri náraze zranenia hlavy a previezli ho do nemocnice v Rumburku. "Chlapec leží pod dohľadom detských lekárov na jednotke intenzívnej starostlivosti. Momentálne je v stabilizovanom stave," informoval námestník nemocnice Petr Urban.

V krvi mal okolo 1,5 promile

Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu policajt nafúkal okolo 1,5 promile alkoholu. "Môžem iba povedať, že od nás to nebol nikto," uviedol šéf šluknovskej polície Lucián Šmidrkal. 22-ročný muž totiž nastúpil do špeciálnej poriadkovej jednotky, ktorá celú oblasť Šluknovska stráži...

Už ho prepustili a aj obvinili

Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov už nezodpovedného policajta obvinila. "Začali sme jeho trestné stíhanie. Obvinený je z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," vraví hovorkyňa inšpekcie Radka Sandorová. Inšpekcia nevylučuje, že obvinenie rozšíri aj o ublíženie na zdraví. To sa bude odvíjať od zdravotného stavu chlapca.

Dnes polícia muža zo svojich radov prepustila. Muž bol zaradený do hliadkovej služby vo Varnsdorfe iba pred mesiacom. Preto - bez ohľadu na obvinenie - musel odísť bez nároku na výslužné a odchodné. Súd ho môže v krajnom prípade poslať za mreže až na tri roky.

Zaradil sa do zástupu kaskadérov...

22-ročný, už bývalý, policajt sa za riekou Moravou zaradil k plejáde opitých kaskadérov za volantom, ktorých šialené kúsky šokovali v prvom štvrťroku tohto roka. V podhorí Šumavy najprv nafúkal šofér snežného pluhu 2,67 promile, pri Jindřichovom Hradci sa potom vrútil do križovatky opilec na koni a zrazil sa s osobným autom. Koncom marca mal šofér pri Jihlave v krvi cez štyri promile. Napriek tomu vzal troch stopárov a vpálil do stromu.

U nás na Slovensku v tom istom čase zaujal prípad opitého inštruktora autoškoly. Samozrejme, za volantom...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Stany_stanový_tábor

isifa - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy