Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zvolenie Františka sprevádzal nebeský anjel
Zdielať na

Zvolenie Františka sprevádzal nebeský anjel

FLORIDA / Vo Vatikáne práve oznamovali svetu meno nového pápeža. Na druhom konci zemegule zachytili unikátny nebeský úkaz. Z mračien sa utvoril anjel. Informáciu priniesla televízia NBC News.

Nadprirodzený jav? Symbol...

Nadprirodzený jav? Ani nie, skôr symbol, zhodujú sa odborníci. Ale veľmi významný symbol. "Takýto úkaz vytvorený z oblačnosti je výnimočný práve tým, že prišiel v momente zvolenia nového pápeža," píše vedecký editor stanice NBS News Alan Boyle.

Bývalého argentínskeho kardinála Maria Bergoglia v stredu zvolili za hlavu katolíckej cirkvi 115 účastníci konkláve. Ide pritom o prvého pápeža pochádzajúceho z Latinskej Ameriky, prvého jezuitského pápeža, prvého neeurópskeho pápeža za posledných 1 300 rokov a tiež prvého pápeža, ktorý si zvolil meno František.

Cesta k zatrateniu a mimovládke

"Ak sa nebudeme spovedať Kristovi, čím sa staneme? Skončíme ako poľutovaniahodná mimovládka," vyhlásil František v rámci svojej kázne. Kardinálov pritom varoval, aby sa nespovedali svetskosti diabla. "Kráčanie, budovanie a spovedanie nie je jednoduché. Niekedy prichádza aj k otrasom," pokračoval.

Od ohlásenia odstúpenia pápeža Benedikta XVI. až do voľby nového pápeža prešlo presne 30 dní. 30 dní, počas ktorých mohli ľudia zaznamenať rôzne symboly, znaky či špekulácie. Objavilo sa však aj niekoľko javov, o ktorých sa hovorí, že boli božími znameniami. VIAC TU.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

NBC NEWS

Súvisiace články