Jasno
19°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Ohnivá guľa na nebi. Voľbu pápeža sprevádzali zvláštne javy
Zdielať na

Ohnivá guľa na nebi. Voľbu pápeža sprevádzali zvláštne javy

VATIKÁN / Od ohlásenia odstúpenia pápeža Benedikta XVI. až do voľby nového pápeža prešlo presne 30 dní. 30 dní, počas ktorých mohli ľudia zaznamenať rôzne symboly, znaky či špekulácie. Objavilo sa však aj niekoľko javov, o ktorých sa hovorí, že boli božími znameniami...

Blesk udrel do baziliky

Všetko sa začalo 11. februára 2013 - pápež Benedikt XVI. krátko pred obedom oznámil, že odstupuje. Večer sa však vo Vatikáne strhla obrovská búrka a do Baziliky Sv. Petra udrel blesk. Už vtedy veriaci začali veriť, že išlo o znamenie od Boha.

Ohnivá guľa na nebi

O 4 dni neskôr do zemskej atmosféry vstúpil v oblasti ruského Čeľjabinsku meteorit, ktorý spôsobil supersonický tresk a zranil viac ako tisíc ľudí. Nešlo pritom o žiadnu predpokladanú udalosť, meteorit dopadol na Zem úplne nečakane. Viacerí Rusi udalosť opísali tak, akoby nastal koniec sveta.

Biely dym a zemetrasenia

To bol iba začiatok. Ďalšie znamenia pokračovali. 28. februára, keď Benedikt XVI. opúšťal Vatikán a odišiel do Castel Gandolfo, si niektorí veriaci všimli, že pri pristávaní z jeho helikoptéry vychádzal biely dym.

Išlo však pravdepodobne iba o poruchu jedného z prístrojov vo vrtuľníku. Ďalšie znamenie sa objavilo 5. mája - Castel Gandolfo zasiahlo ľahké zemetrasenie.

Znamenie pred skončením konkláve

Zrejme posledné znamenie pochádza z utorkovej voľby nového pápeža. Na komíne, z ktorého mal vychádzať dym, sa usadila čajka. Promenádovala sa tam desiatky minút. Veriaci si to zase vysvetlili po svojom. Podľa mnohých malo ísť o symbol prichádzajúceho nešťastia. Keď však čajka odletela, krátko potom sa z komína začal valiť kúdol bieleho dymu. Cirkev mala zvoleného nového pápeža.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy