Jasno
13°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Pápež Benedikt XVI. ide s dobou! Podľahol sociálnym sieťam
Zdielať na

Pápež Benedikt XVI. ide s dobou! Podľahol sociálnym sieťam

Pápež Benedikt XVI. sa zrejme stáva čoraz väčším fanúšikom internetu. Alebo lepšie povedané sociálnych sietí. Po tom, čo svet obletela správa o jeho novom konte na Twitteri, sa tentoraz pochvalne vyjadroval na ich adresu.

Sociálne siete posilňujú medziľudské vzťahy

Podľa jeho vyjadrení zverejnených nemeckou tlačovou agentúrou, je potrebné aby človek držal krok s dnešnou dobou a aby sa prostredníctvom nových technológií šírili dobré správy. Navyše podľa neho môžu sociálne siete posilniť medziľudské vzťahy a inštitút rodiny. Benedikt XVI. začal tweetovať v decembri v rôznych jazykoch.

Pápež Benedikt XVI. má na sociálnej sieti Twitter už 2,5 priaznivcov. Pôvodne bol jeho profil v ôsmich jazykových verziách: v anglickej, v španielskej, v talianskej, v portugalskej, vo francúzskej, v nemeckej, v poľskej, a v arabskej. Postupne však pribúdajú ďalšie.

Facebook na vedľajšej koľaji

Twitter je komunikačná sieť, ktorá umožňuje užívateľom posielať a čítať príspevky zaslané inými užívateľmi, známe ako tweety, ktoré majú maximálne 140 znakov. Vatikán sa v poslednej dobe čím ďalej tým viac snaží udržiavať kontakty s veriacimi prostredníctvom internetu. Veľa využíva YouTube, facebook však zatiaľ ide bokom.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články