Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zlodej (35) vykradol dom Steva Jobsa. Počítače chcel predať
Zdielať na

Zlodej (35) vykradol dom Steva Jobsa. Počítače chcel predať

Zdá sa, že vizionár a počítačový génius nemá kľud ani po smrti. Jeho kalifornské sídlo v Palo Alto vykradol 35-ročný zlodej. Z domu si odniesol počítače v hodnote 60 tisíc dolárov a niekoľko osobných vecí.

Podľa miestnych médií polícia už zadržala 35-ročného Kariema McFarlina a obvinila ho z krádeže a predaja odcudzeného majetku. Zatiaľ je vo väzbe a na jeho prepustenie bola stanovená kaucia vo výške 500 000 dolárov. Štátny žalobca Tom Flattery odmietol uviesť, či ukradnuté predmety patrili priamo zosnulému Jobsovi alebo iným členom rodiny. 

Podľahol rakovine

Spoluzakladateľ slávnej americkej firmy Apple zomrel minulý rok vo veku 56 rokov. V októbri 2011 podľahol zákernej rakovine. "Jeho duchaplnosť, vášeň a energia boli zdrojom nespočítateľného množstva inovácií, ktoré obohatili a zlepšili naše životy... Svet je neporovnateľne lepší práve vďaka Steveovi," napísala v stanovisku spoločnosť Apple. Jobs zomrel len deň po tom, čo spoločnosť predstavila nový typ telefónu iPhone 4S.

Zanechal plány na 5 rokov

Steve Jobs po svojej smrti zanechal Apple plány na technologický vývoj až do roku 2015. To, že Jobs pracoval na plánoch produktov a služieb na ďalšie roky, nie je podľa dostupných informácií ničím výnimočným. Vývoj noviniek u tejto spoločnosti totiž trvá aj viac ako rok. "Naozaj verím, že spoločnosť bude rovnako úspešná, alebo dokonca ešte úspešnejšia a to vďaka ľuďom, ktorých za sebou Jobs zanechal," povedal Ronald Wayne, spoluzakladateľ spoločnosti Apple. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Steve Jobs drží v rukách prvý iPad

Súvisiace články