Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Ostrovy pri Benátkach pustošilo tornádo!
Zdielať na

Ostrovy pri Benátkach pustošilo tornádo!

Ľudí v Benátkach vydesil hrozivý úkaz. Nad lagúnou sa totiž objavilo mohutné tornádo. Pred silnou smršťou sa snažili utiecť aj deti na ostrove Svätej Heleny. Práve blízke ostrovy si totiž vyčíňanie tornáda užili najviac...

Ničilo, pustošilo, ale bez obetí

Skupinka detí ostala rovnako šokovaná obrazom čierneho mraku dotýkajúceho sa hladiny. Kompetentní ich však našťastie všetky stihli zaviesť a ukryť do bezpečia. Ostrov Svätej Heleny bol však jedným z tých ostrovov, na ktorých si tornádo pekne pochutnalo a spôsobilo veľké materiálne škody.

Prevrátilo lode, vyvrátilo stromy, pozhadzovalo strechy, omietka ostala popukaná. Podľa agentúry Reuters tu boli zničené tiež desiatky obchodov a reštaurácií. Historického centra Benátok sa ničenie našťastie vyhlo.

Smutné spomienky na tornádo roku 1970

Rovnako neboli nahlásené žiadne obete ani vážne zranenia. Len jeden človek bol zranený ľahko. Webová stránka Italy Chronicles napísala: "Benátkam nie je niečo také ako tornádo cudzie. Najzničujúcejšie bolo ale to z roku 1970 a ďalšie sa tu objavilo len nedávno, v roku 2008."

Zlovestný vír skutočne ľuďom pripomenul katastrofu z 11. septembra 1970. Tornádo si vtedy okrem materiálnych škôd vzalo aj ľudské životy. Konkrétne na vode prevrátilo tzv. vodný autobus, 21 pasažierov sa utopilo.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

reuters

Súvisiace články