Zatiahnuté
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Najlepšie počasie? Možno aplikáciou roka v Čechách a na Slovensku
Zdielať na

Najlepšie počasie? Možno aplikáciou roka v Čechách a na Slovensku

Úspech ako hrom. Aj tak by sa dala hodnotiť nominácia Najlepšieho počasia v ankete Mobilná aplikácia roka v Česku a na Slovensku. O tú sa postarali samotní užívatelia.

Ocenenie od užívateľov

Anketa nadväzuje na ceny Creative Communication Award. O držiteľoch ocenení rozhodujú majitelia inteligentných telefónov.

Za aplikáciou Najlepšie počasie je spoločnosti meteopress, inmite a televízia JOJ. Tá vysiela predpoveď počasia, ktorú prezentujú skutočný meteorológovia a hydrológ Slovenského hydrometeorologického ústavu, každý večer po 20-tej hodine. Patrí medzi to najsledovanejšie na slovenskom televíznom trhu.

Aplikácia pre inteligentné telefóny uzrela svetlo sveta minulý rok v lete. Na prvej záložke “Dni” vidíte aktuálnu predpoveď. Udáva aj najsilnejšie nárazy vetra či najvyššiu predpovedanú teplotu.

Najpresnejšie počasie

TV JOJ ale aj iPhone aplikácia Najlepšieho počasia prináša svojim divákom a užívateľom predpovede s presnosťou viac než 95 percent. Softvér o počasí má nový model, ktorý pracuje pre strednú Európu s rozlíšením 6x6 km a počíta predpoveď počasia na 96 hodín.

Vďaka tomuto unikátnemu systému vychádza úspešnosť predpovede na nasledujúcich 24 hodín na viac než 95 percent! Na tri dni dopredu je predpoveď presná viac ako 84 percent.

Unikátny Meteogram

Najlepšie počasie je jedna z mála aplikácii na trhu, ktorá udáva aj takzvanú pocitovú teplotu. Na displeji ďalej vidíte tlak, vlhkosť a počet zrážok v milimetroch.

Meteogram je prehľadný graf celodenného vývoja teplôt v trojhodinových intervaloch. Ponúka aj počet zrážok, ktoré sú očakávané na danú hodinu. Názorne vidieť vývoj teplôt - ako rýchlo (a hlavne kedy) sa začne otepľovať a kedy ochladzovať. V hornej lište zas znázorňuje stav počasia v ikonách, napríklad slnko, zamračené či dážď.

Extrémne výkyvy počasia, ktoré môžu spôsobiť aj škody, sú pravidelne uverejňované v rámci záložky “Varovania”.

Podporte Najlepšie počasie. Hlasujte TU. Ďakujeme!

noviny.sk

Súvisiace články