Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Zmeny v bratislavskom rozpočte poslanci schválili, no nezaobišli sa bez problémov
Zdielať na

Zmeny v bratislavskom rozpočte poslanci schválili, no nezaobišli sa bez problémov

BRATISLAVA / Poslanci bratislavského mestského zastupiteľstva v pondelok schválili zmeny v rozpočte. Predchádzajúce zastupiteľstvo bolo zrušené a medzi primátorom a viacerými poslancami došlo k slovným i fyzickým atakom. Urážky a obvinenia v rokovacej sále však zazneli aj v pondelok.

"Bratislava potrebuje rozpočet, Bratislava potrebuje financie a nie deštrukciu," uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Napätie v rokovacej sále pretrvávalo i v pondelok, a to pritom od posledného mestského zastupiteľstva ubehli viac ako dva týždne. 

"Ponúka nám zmeny rozpočtu, ktoré sú netransparentné a keď žiadame písomné doklady, tak uteká," povedal Ján Budaj, poslanec národnej rady za  OĽaNO. Poniektorý z poslancov žiadali vysvetlenie od primátora opäť. "To čo sme požadovali k rozpočtu, tak minulé zastupiteľstvo by sa nebolo prerušilo. Bolo to rozdávané až nejako pred piatou, až potom ,čo pán primátor zastupiteľstvo ukončil, takže hovorme si pravdu," uviedla poslankyňa mestského zastupiteľstva. 

"Jednoducho, na ten rozpočet treba čas. A nie aby sme boli doňho tlačení," zdôraznila poslankyňa, na čo primátor reagoval s tým, že na nič netlačí a postupuje tak, ako každý rok. Spoločnú reč hľadali ťažko. Ak by zmeny v rozpočte neschválili takmer dva milióny eur z eurofondov by mohli dostať červenú. Napokon ale primátor predsa len odchádzal so širokým úsmevom. Zmeny v rozpočte boli schválené.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy