Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tisícová krádež na Horehroní. V Brezne niekto do rána vykradol predajňu potravín
Zdielať na
Banská Bystrica

Tisícová krádež na Horehroní. V Brezne niekto do rána vykradol predajňu potravín

BREZNO / Tisícová krádež na Horehroní. V Brezne niekto do rána vykradol predajňu potravín. Zlodeji sa dostali dovnútra cez dieru, ktorú si sami vyrezali a potom v kancelárii rozpílili trezor s peniazmi. Polícia už po páchateľoch pátra.

Prišli v noci vošli nepozorovane zo zadnej strany budovy.

"Dovnútra sa dostali cez dieru, ktorú si sami vyrezali, našli ju až ráno v zadnej časti predajne prekvapení zamestnanci. Páchatelia prešli celou predajňou až ku kancelárii, kde sa násilím dostali do ťažkého trezoru," hovorí obyvateľ Brezna. 

Podľa informácií TV JOJ si prilepšili o desiatky tisíc eur. Tak nepozorovane, ako sa dostali dovnútra, sa opäť dostali aj von a z miesta, zrejme ušli na vozidle. Nie je vylúčené, že išli na istotu, miesto mali vopred dobre obhliadnuté a vedeli, kde peniaze hľadať.

"Vyšetrovateľ v Brezne začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci," povedala hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová. 

Totožnosť, ani presný počet páchateľov, zatiaľ známy nie, na prípade pracujú breznianski kriminalisti. Kľúčové budú výpovede prípadných svedkov, ktorí si počas noci mohli všimnúť podozrivý pohyb osôb alebo vozidiel v okolí budovy.

"Za tieto skutky, hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov," dodáva Faltániová. Toto nie je jediná krádež peňazí, ktorá zamestnáva policajtov na strednom Slovensku. Iba pred týždňom ukradli neznámi páchatelia trezor v centre Banskej Bystrice. Z kancelárskych priestorov reštaurácie si odniesli ťažký trezor s tisíckami eur.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy