Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Záchranári v Ružinej našli 18-ročného mladíka. S partiou kamarátov sa šli v noci okúpať
Zdielať na

Záchranári v Ružinej našli 18-ročného mladíka. S partiou kamarátov sa šli v noci okúpať

RUŽINÁ / V noci zo štvrtka na piatok sa vo vodnej nádrži Ružiná v okrese Lučenec stala tragická udalosť. K vodnej ploche sa vybrala zabávať partia piatich mladých ľudí. Dvaja z nich vošli do vody, no vynoril sa len jeden z nich. Osemnásťročný Jaro mal pritom od rodičov zákaz ísť s kamarátmi von, no zákaz neposlúchol a vytratil sa cez okno.

Podľa nášho zdroja, partia piatich kamarátov z okresu Detva najskôr zabávala v miestnom pohostinstve v dedine odkiaľ pochádzajú, potom sadli do auta a vybrali sa do 40 kilometrov vzdialenej Ružinej. Dvaja z nich sa rozhodli, že si pôjdu zaplávať. Kúpanie v tejto vodnej nádrži je na vlastnú zodpovednosť.

Jaro s kamarátom odplávali približne 10 až 15 metrov od brehu. Tam sa mali dohodnúť, že naspäť nebudú plávať vedľa seba, ale každý iným smerom. Chceli vraj nastrašiť ostatných. Kamarát už po pár sekundách zistil, že Jara nevidí ani nepočuje. Kričali po ňom, do vody svietili baterkami, no Jaro sa už viac nevynoril. Vystrašení kamaráti pár minút po druhej ráno volali na 112. Mladíka ihneď začali hľadať policajti aj hasiči. "Okamžite boli na miesto udalosti nasadení hasiči z Rimavskej Soboty a z Lučenca," uviedol hovorca krajských hasičov v Banskej Bystrici Erik Piater. 

Pátranie pomocou člna a rojnice neprinieslo výsledky, približne o ôsmej ráno sa preto pod hladinu ponorili potápači. Hľadali prevažne v miestach, ktoré označili Jarovi kamaráti. Asi o pol jednej prišla smutná správa. Jeden z potápačov našiel v asi 2,5 metrov hĺbke nehybné telo mladíka. V tom čase boli na mieste aj zdrvení rodičia, ktorí zrejme do poslednej chvíle dúfali, že ich syna nájdu živého. "Polícia v Lovinobani začala ts pre prečin usmrtenie. Bola nariadená zdravotno-bezpečnostná pitva," povedala policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy