Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Liptov ožil smiechom a detskou vravou. Rozprávkový svet prilákal rodiny z celého Slovenska
Zdielať na

Liptov ožil smiechom a detskou vravou. Rozprávkový svet prilákal rodiny z celého Slovenska

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Množstvo atraktívnych bábkových predstavení, netradičný rozprávkový program a tisícky spokojných dovolenkárov. Najväčší rodinný priestorový festival "Za siedmimi horami" prilákal na Liptov malých aj veľkých.

Leto sa na Liptove začalo vo veľkom štýle, rozprávky totiž naplnili Jánsku dolinu tak, ako nikdy predtým. Fanúšikovia príbehov so šťastným koncom si na piatich kilometroch mohli vychutnať nielen obľúbené bábkové predstavenia, no zároveň sa stretnúť aj so známymi postavami z televíznych obrazoviek. Na niektorých dokonca museli zakričať. "Vidno, že rozprávky platia rovnako na deti, ako aj na dospelých, veď za tri dni ich na festival prišlo až 10-tisíc. Naučili sme ich baviť sa, chodiť po doline a užívať si," uviedla Katarína Šarafínová, PR manažérka OOCR region Liptov.

Premenu z moderátora vážnych správ na herca si vychutnával aj moderátor TV JOJ Pavol Michalka, ktorý obľubuje šťastné konce, aj keď občas s čertovskou zápletkou."Keď sa aj niečo zlé stane, tak tu v rozprávke je super, že potom sa to odčiní a všetko je dobré," vysvetlil Pavol Michalka, moderátor TV JOJ a bábkoherec. 

Rozprávky sú ten najlepší recept na nudu, a preto nimi na Liptove budú žiť počas celého leta. Často sa rozprávkami ale nechajú inšpirovať aj dospelí. "To je aspoň taká chvíľka, že môžem zapnúť svoju fantáziu a mať taký svoj vlastný svet," dodal aj známy spevák a hudobník Tomáš Bezdeda.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy