Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
FOTOGALÉRIA: Jar v Číne je rozprávková
Zdielať na

FOTOGALÉRIA: Jar v Číne je rozprávková

PEKING / Jar vyzerá v Číne čarovne. Kvitnúce stromy vyzerajú z vtáčej perspektívy ako úchvatná olejová maľba, nie je preto divu, že v tomto období veľa turistov uteká pred ruchom preplnených veľkomiest a hľadá pokoj v prebúdzajúcej sa prírode. A miest, do ktorých ľudia mieria, je po celej krajine skutočne veľa.

Záplava bielych, ružových, červených, ale aj marhuľovo oranžových kvetov pritiahla turistov napríklad k hore C'-ťin v regióne Še-sien. "Priezračné jazerá a okolité hory ukazujú prírodu v jej nedotknutej kráse a čistote. Z dlhodobého hľadiska to tunajšiemu kraju prinesie aj ekonomický prospech," komentoval okolitú krásu jeden z návštevníkov Čcheng Pchej-č '.

"Toto miesto je tak nádherné, stromy sú plne rozkvitnuté," rozplývala sa návštevníčka provincie Kuej-čou. Mnoho ľudí využilo jarné počasie aj ku kreatívnym činnostiam. Na mnohých miestach boli študenti, ktorí pod jasným nebom vytvárali tradičnú čínsku kaligrafiu.
Podobná krása sa naskytla aj obyvateľom Washingtonu. Momentálne je kvitnúca sezóna na vrchole a mestá nielen vyzerajú krásne, ale tak aj voňajú.

Súvisiace články