Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Organizátori festivalu našli spôsob ako návštevníkom zabrániť sadnúť za volant pod vplyvom
Zdielať na

Organizátori festivalu našli spôsob ako návštevníkom zabrániť sadnúť za volant pod vplyvom

BRATISLAVA / Bez hudobných festivalov si množstvo Slovákov svoje leto nevie ani predstaviť. Občas sa ale stáva, že najmä mladí ľudia to vo víre zábavy preženú s alkoholom a sadnú si za volant. Dá sa tomu ale zabrániť.

Na slovenských cestách pri dopravných nehodách zomierajú ročne desiatky ľudí. V roku 2017 ich bolo až 250. V porovnaní s rokom 2016 je to o osem obetí viac. Čo sa týka šoférov, ktorí spôsobili nehodu pod vplyvom alkoholu, tých bolo v minulom roku približne 1500. Odborníci dlhodobo hovoria o tom, že najrizikovejšou skupinou za volantom sú práve mladí šoféri od 18 do 24 rokov, navyše pod vplyvom. 

Na letných festivaloch si niektorí návštevníci doprajú aj alkohol. Organizátori, preto našli spôsob ako šoférom pomôcť, aby v tom lepšom prípade neprišli o vodičský preukaz, v tom horšom, aby niekomu neublížili. Na najväčšom slovenskom festivale založili hliadky, ktoré dávali vodičom fúkať. "Záujem bol veľmi vysoký a skutočne nás prekvapil. Celkom sme napočítali 3 000 ľudí, ktorí mali záujem a prišli sa otestovať," povedal Erik Čížek z fóra Pi s rozumom. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy