Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Auto im zhorelo za pár sekúnd. Nikto z okoloidúcich im nepomohol
Zdielať na

Auto im zhorelo za pár sekúnd. Nikto z okoloidúcich im nepomohol

PINCINA / Manželia z Pincinej v okrese Lučenec sa iba bezmocne prizerali, ako im obrovské plamene ničia majetok. Ich auto sa v krátkej dobe premenilo na horiaci vrak. Nepomohol im nikto z okoloidúcich vodičov.

"To bolo behom pár sekúnd. To sme iba zastali. Desať až pätnásť sekúnd, a to auto začalo horieť. Jeden veľký výbuch a stromy sa chytili," opisuje situáciu Vlado, majiteľ auta. 

Manželia smerovali z Pincinej do Lučenca. Prešli asi iba 5 kilometrov, keď si Vladova manželka, ktorá sedela za volantom, všimla dym. Žena našťastie hneď nespanikárila, zabočila na vedľajšiu cestu a zastala. "Ja som otvoril prednú kapotu, že odpojím baterku od káblov a začalo to ešte viac dymiť," pokračuje Vlado. 

Potom vyšľahli aj plemene. Hasiaci prístroj nemali, no dúfali, že im do príchodu hasičov pomôžu okoloidúci vodiči, ani jeden z nich nezastal. "Kývali sme na ostatných šoférov, ale natáčali si to na telefón a išli ďalej," hovorí majiteľ auta. "Požiar bol silne rozvinutý, vystreľovali pneumatiky, vozidlo bolo benzínové, poloprázdne, čiže hrozil tam možný výbuch nádrže. Ale benzín vytiekol," informuje veliteľ zásahu Slavomír Rekšák. 

Hrozil aj požiar blízkeho lesa, od vysokých plameňov začal horieť aj strom. Auto sa už zachrániť nepodarilo, Vlado je však rád, že sa im nič nestalo a z auta stihli včas vyskočiť.

Myslí si, že príčinou bol skrat na elektroinštalácii. Technické závady, ako netesnosť palivového, či výfukového systému patrili minulý rok medzi najčastejšie príčiny vzniku požiarov automobilov v okrese Lučenec a Poltár. V troch prípadoch išlo o úmyselné zapálenie neznámou osobou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy