Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Strelila mu pneumatika a on sa mohol len modliť. Odnieslo si to auto aj betónové bloky
Zdielať na

Strelila mu pneumatika a on sa mohol len modliť. Odnieslo si to auto aj betónové bloky

BANSKÁ BYSTRICA / Kamión naložený papierom sa vymkol vodičovi spod kontroly. Hrozivo vyzerajúca nehoda sa stala dnes popoludní na rušnej R1 medzi Banskou Bystricou a Zvolenom. Kamiónu praskla ľavá predná pneumatika. Zbúral betónové zábrany v strede cesty oddeľujúce jazdné pruhy.

Bola po poriadne nebezpečná situácia, na kamióne roztrhlo pneumatiku počas jazdy. "Strelila mi guma predná ľavá, to mi vytrhlo volant z ruky, to bola sekunda, nedalo sa nič robiť a už som išiel," opisuje moment nehody vodič nákladného auta. "Na ľavom prednom kolese dostal kamión defekt a narazil do stredových deliacich panelov, pričom 4 poškodil," potvrdila Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

Na R1 zostala poriadna spúšť. Takmer trojtonové betónové deliace panely v strede vozovky posunul náraz o niekoľko metrov, skončili až v protismernom pruhu. Kusy betónu leteli vzduchom, našťastie nezasiahli žiadne z prichádzajúcich vozidiel. "V tej rýchlosti, išiel som asi 90-tkou, v tej rýchlosti sa už nedá nič robiť," smutne konštatuje vodič.

Kamión bol plne naložený papierom, niekoľko tonový náklad viezol vodič z Harmanca do Zvolena. Nepočítal ale s tým, že sa mu cesta takto skomplikuje. Hoci bol náraz do panelov silný, vodič akoby zázrakom vyviazol bez zranení. "Pri dopravnej nehode sa vodič nezranil, alkohol u neho zistený nebol," dodala Faltániová.

Nehoda skomplikovala počas veľkonočných sviatkov dopravu na rušnej R1. S poškodenými betónovými panelmi si budú musieť poradiť cestári. "Vzniknutá škoda na kamióne a poškodených betónových paneloch bola vyčíslená na 11 tisíc eur," potvrdila Faltániová. Vodič je rád za jedno: "Jediné šťastie, že ma neobiehalo žiadne auto, to bolo naozaj šťastie."

Kamión s drevom nedávno skomplikoval aj dopravu na D1, vysypalo sa na ňu drevo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy