Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Policajt odmietol fúkať. Okrem pokuty a väzenia môže prísť aj o prácu
Zdielať na

Policajt odmietol fúkať. Okrem pokuty a väzenia môže prísť aj o prácu

VRANOV NAD TOPĽOU / Pred súdom skončil 40-ročný policajt, ktorý na Veľký Piatok odmietol dychovú skúšku, a preto zostal v policajnej cele a súd už vyriekol aj neprávoplatný verdikt. Policajta odsúdili v super rýchlom konaní. Pravdepodobne príde aj o prácu.

Muž (40), ktorý pracuje ako policajt v Bratislave na sviatky prišiel domov na východ. Ráno, okolo štvrtej, na Veľký piatok išiel autom z oslavy. Skončilo sa to banálnou kolíziou s miestnym taxíkom. Avšak po príchode policajnej hliadky odmietol fúkať. Po dňoch strávených za mrežami v policajnej cele, obvineného policajta predviedla eskorta na Veľkonočnú nedeľu pred okresný súd vo Vranove nad Topľou. 

V prípade odmietnutia dychovej skúšky, je to podľa zákona akoby vodič nafúkal nad jedno promile. Policajti obvinili 40-ročného muža z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Obvinený bol sudkyňou pre prípravné konanie Okresného súdu Vranov nad Topľou uznaný za vinného z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu bol uložený trest vo výške 800 eur s možnosťou jeho splácania v 200-eurových splátkach. Ďalej pre prípad úmyselného marenia výkonu peňažného trestu, trest odňatia slobody v trvaní dvoch mesiacov. Nakoniec aj trest zákazu činnosti na všetkých motorových vozidlách po dobu 20 mesiacov," uviedla  Ivana Petrufová, hovorkyna KS v Prešove. 

Mužovi nebolo do reči po odchode zo súdu. Po verdikte si nechal možnosť na prípadnú sťažnosť. Rozhodnutie preto nie je právoplatné. Okrem súdu budú o jeho budúcnosti rozhodovať aj nadriadení v Bratislave. "Príslušný nadriadený vykonáva prvotné úkony, zisťuje všetky relevantné skutočnosti k udalosti a bude nasledovať štandardný postup. Bude spracovaný návrh na prepustenie policajta zo služobného pomeru. Dôvod prepustenia v takomto prípade je uvedený v zákone o štátnej službe a teda porušil služobnú prísahu," objasnil  Michal Slivka, hovorca PPZ SR. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy