Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Napadli policajta pri zásahu, liečiť sa bude až mesiac
Zdielať na

Napadli policajta pri zásahu, liečiť sa bude až mesiac

SEREĎ / V Seredi v tomto roku už druhýkrát zaútočili na mestského policajta počas výkonu služby. Napadli ho zozadu a zvalili na zem. Maródovať bude viac ako mesiac. Ide o mestského policajta, ktorý dostal vyznamenanie za záchranu ľudského života. Za útok na verejného činiteľa hrozí páchateľom 5-ročný trest.

V nočných hodinách sa v bare v Seredi strhla hromadná bitka. "Strhla sa bitka medzi mladými, najprv tu vo vnútri a pokračovalo to až von," opisuje nočnú situáciu jedna zo svedkýň udalosti. "Namiesto prišla dvojčlenná hliadka, ktorá vykonala služobný zákrok," potvrdil Ladislav Fabo, náčelník mestskej polície v Seredi. "Snažili sme sa oddeliť tie najviac vyrývajúce skupinky, kolega jednu a ja druhú. Štátni policajti tam ešte neboli, pretože zasahovali na inom mieste," povedal zranený mestský policajt Radomír Čelko.

Pán Radomír Čelko je mestským policajtom v Seredi už šesť rokov, počas služobného zásahu na neho zaútočili opití mladíci: "Minimálne asi traja páchatelia." Výtržníci neuposlúchli policajtov, aby sa prestali biť a pustili sa aj do policajta: "Stiahli ma na zem na betónovú terasu, udrel som si koleno," opísal spomínaný incident.

Pán Čelko žiadal od páchateľa, aby sa preukázal občianskym preukazom, ale mladík mal vypité: "Bol značne pod vplyvom alkoholu takže nespolupracoval, odmietol preukázať svoju totožnosť." "Na mieste bolo viacero osôb, teraz ustaľujeme ich totožnosť a zisťujeme svedkov," potvrdila Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Teraz má 39-ročný policajt problém chodiť. Bude maródovať viac ako jeden mesiac. "Vôbec som nevedel zohnúť nohu. Došla sanitka, ešte som sa nejako dopravil na útvar, ale ako som si sadol, už som nemohol vstať. Zistili mi pomliaždenie jabĺčka," priznáva zranený policajt.

Páchatelia si neuvedomujú dôsledky svojho konania: "Tento rok evidujeme už druhý prípad fyzického napadnutia mestského policajta. Mestskí policajti pri výkone svojich právomoci sú tiež verejnými činiteľmi," dodáva Fabo. A preto útočníkovi podľa policajne hovorkyne hrozí väzenie: "Páchateľovi za takýto skutok môže hroziť tresť odňatia slobody až na päť rokov."

Policajti si myslia, že by sa to malo riešiť legislatívne. "Pokiaľ mestské polície nedostanú väčšie právomoci a aj štátni, tak sa to nezmení, a ľudia si budú viac a viac dovoľovať," hovorí zranený policajt. "Nemálo by sa to robiť podľa mňa, lebo on si robí svoju prácu a niekomu sa to nepáči," povedal aj obyvateľ Serede, Viktor.

Policajtov napadli aj v osade, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy