Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ľady sa konečne pohli! Diaľnicu z Bratislavy do Košíc postavia v rekordnom čase
Zdielať na

Ľady sa konečne pohli! Diaľnicu z Bratislavy do Košíc postavia v rekordnom čase

BRATISLAVA / Diaľnica D1 medzi Bratislavou a Košicami by mohla byť hotová skôr, než odborníci predpokladali. Termín dokončenia závisel na mnohých faktoroch, ktoré sa v posledných dňoch podarilo doriešiť.

Nová vláda a jej členovia začali pracovať nadmieru rýchlo. Sľuby, ktoré sa v minulosti nedarilo plniť, by mali byť už v budúcom roku realitou. Jedným z takýchto sľubov je aj dokončenie diaľnice D1, ktorá by mala spájať dve slovenské metropoly Bratislavu a Košice. 

S výstavou D1 sa začalo ešte v roku 1972 a hoci jej dokončenie bolo naplánované až na rok 2020, podľa najnovších vyhlásení by malo dôjsť k jej slávnostnému otvoreniu už 1. apríla 2019. 

Problematické diaľničné úseky sú najmä tie, kde musí diaľnica viesť cez tunely. S pomocou špičkovej technológie a nových materiálov by zvýšené tempo výstavby nemalo predstavovať žiadny problém. V minulosti bola podľa odborníkov najväčšou chybou pri výstavbe diaľnic nejednotnosť politikov, ktorí neustále menili priority výstavby. Tento problém by mal byť už v súčasnosti odstránený,vďaka jednotnému názorovému nasmerovaniu a súčinnosti politikov.

V prípade, že ste článok prečítali až do konca, musíme vám s ľútosťou oznámiť, že je celý vymyslený. Kedže je dnes 1. APRÍL naša redakcia vám ho chcela trošku ozvláštniť a ako to je v skutočnosti a rovnako aj reálny termín dostavby diaľnice sa dočítate tu

Súvisiace články

Najčítanejšie správy