Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Brne horel panelák, uzavreli celú ulicu a evakuovali obyvateľov
Zdielať na

V Brne horel panelák, uzavreli celú ulicu a evakuovali obyvateľov

BRNO / V Brne dnes ráno horel panelový dom. Hasiči boli nútení evakuovať celý vchod, teda 28 ľudí. Až 8 z nich skončilo v opatere lekárov, pretože sa nadýchali štipľavého dymu, 4 zostávajú v nemocnici.

Oheň poškodil stupačky, vchod následne vyplavila voda. "Škoda po požiari je asi milión českých korún," potvrdil hovorca hasičov Jaroslav Miloška. Polícia pre požiar uzavrela celú ulicu. príčinu požiaru stále vyšetrujú.

Hasiči dostali hlásenie o požiari vo výškovej budove okolo 5.30 ráno. "V čase nášho príchodu stál muž v byte, v ktorom horelo, na balkóne. Zachránili sme ho s pomocou dýchacej masky. Neutrpel žiadne zranenia," potvrdil hovorca. Hasiči pre požiar evakuovali celý vchod, pristavili aj evakuačný autobus, aby ľudia boli v teple. Celkovo bolo evakuovaných obyvateľov 28.

Spomedzi obyvateľov sa až 8 nadýchalo hustého čierneho dymu, 4 museli previezť do nemocnice. "Išlo o ľahké nadýchanie sa, previezli sme ich do Fakultnej nemocnice v Brne Bohuniciach a Fakultnej nemocnice u svätej Anny," uviedla hovorkyňa záchrannej služby Barbora Zuchová.

Byt hasiči uhasili za približne pol hodiny. Podľa Mikošku vyhorel takmer celý. Požiar navyše podľa hasičov poškodil aj stupačky, voda z nich následne vyplavila vchod pod poškodeným bytom.

Približne okolo 8.00 sa už obyvatelia mohli opäť vrátiť do svojich bytov.

Evakuáciu zažili aj obyvatelia Košíc, rovnako pre požiar jedného z bytov v obytnom dome:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy