Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajti, ktorí brutálne dokopali Michaelu, stáli opäť na súde. Očakávaný rozsudok zmarila svedkyňa
Zdielať na

Policajti, ktorí brutálne dokopali Michaelu, stáli opäť na súde. Očakávaný rozsudok zmarila svedkyňa

TRNAVA / Policajti z PMJ, ktorí brutálne dokopali 22-ročnú postrelenú vodičku Michaelu krátko po naháňačke, sa postavili pred senát súdu už druhý raz. Očakávaný rozsudok však zmarila jedna svedkyňa. K incidentu došlo predvlani a dôkazom je aj zverejnený videozáznam.

Michaela ako vodička nebezpečne unikala z Trnavy do obce Madunice. Prešla asi 20 km a zaznelo 32 výstrelov. Dve rany zasiahli aj jej spolujazdkyňu Ninu, ktorá prišla vypovedať ako svedok. Jej nešťastný otec konanie troch policajtov tvrdo odsúdil. "Už predtým ako došiel k autu, tak on videl, že sa zamkli a vystrielali na ne 3 zásobníky. To je trošku moc nie?" pýtal sa nahnevaný otec.

Výsledok boli dve postrelené dievčatá a surový zásah bývalých PMJ-čkarov. Všetci traja totiž dostali krátko po incidente výpoveď. Nina sedela na zadnom sedadle za vodičkou Michaelou. Tá dostala ranu do ucha a do hrude, a Nina do pleca a do chrbta. Spomínať na to už nechce.

V aute sedeli okrem vodičky, ďalšie tri dievčatá. Svedkyňa Nina na súde uviedla, že jazda počas úteku, bola veľmi rozhádzaná, a že všetky na Michaelu kričali, aby zastala. Vodička ale veľkou rýchlosťou, pod vplyvom drog, išla ďalej. Dostala už podmienku za zločin útoku na verejného činiteľa. Svoje konanie oľutovala.

To, že išlo o neprimeraný zásah vyhodnotil nadriadený dotknutých troch expolicajtov, po vzhliadnutí videa. Prípad, preto on sám posunul na Inšpekciu rezortu vnútra. Uviedol to aj na súde. Obžalovaní muži Ján, Peter a Jaro argumentovali tým, že boli pod veľkým stresom a emocionálnym rozpoložením.

Expolicajtom hrozí až 10 ročné väzenie. Poľahčujúcu okolnosť má ale len jeden z nich a to Jaroslav. Ten sa totiž naposledy k skutku priznal. Ostatní dvaja uviedli, že sa cítia nevinní. Okrem toho obžalovaný Jaroslav prvýkrát prehovoril aj na kameru. "Je mi to ľúto," povedal. 

Pozrite si celý rozhovor s Michaelou o osudnej noci: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy