Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajtom, ktorí dokopali postrelené dievča, zrušili dohodu o vine a treste
Zdielať na

Policajtom, ktorí dokopali postrelené dievča, zrušili dohodu o vine a treste

BRATISLAVA / Dohodu o vine a treste pre expolicajtov obvinených z násilia stiahli. V súvislosti s kopaním do vodičky čelia obvineniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Vec tak bude smerovať pred súd a mimoriadne znižovanie ich trestu tak zrejme definitívne padlo.

Generálna prokuratúra uložila podriadenému prokurátorovi vziať návrh na schválenie dohody o vine a treste pre bývalých policajtov, obvinených z násilia, späť.

"V trestnej veci obvinených Jána U. a spol., bývalých príslušníkov Policajného zboru, ktorí 30. júna s prokurátorom Okresnej prokuratúry Trnava uzavreli dohodu o vine a treste, si Generálna prokuratúra, na základe medializovaných informácií 10. júla, vyžiadala vyšetrovací spis na preskúmanie zákonnosti a primeranosti dohody o vine a treste," uviedla hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová. Výsledkom je stiahnutie dohody z Okresného súdu v Trnave.

O ďalšom zákonnom postupe rozhodne Generálna prokuratúra po preskúmaní trestnej veci. Všetko ale nasvedčuje tomu, že trojica, už bývalých policajtov, sa zrejme bude musieť postaviť pred súd.

O uzavretí dohôd medzi prokurátorom a bývalými policajtmi, ktorí sú obvinení z dokopania postrelenej vodičky, informovali médiá tento týždeň. Polícia v auguste minulého roka zverejnila video, na ktorom policajná hliadka prenasleduje auto. Neskôr sa zistilo, že v ňom sedeli štyri dievčatá. Dvadsaťjedenročná vodička nemala vodičský preukaz.

Auto pred policajtmi unikalo a tí na jeho zastavenie použili zbrane, pričom vodičku postrelili do hrude a do ucha. Neskôr sa do médii dostala dlhšia verzia videa, na ktorom do dievčaťa po tom, čo vystúpilo z auta a skončilo postrelené na zemi, kopali. Bývalí policajti preto čelia obvineniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy