Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Drogoví díleri sa ocitli pred súdom - a každý vypovedal inak
Zdielať na

Drogoví díleri sa ocitli pred súdom - a každý vypovedal inak

Archívna reportáž

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Na Okresnom súde v Považskej Bystrici sa začal proces s tromi mužmi, ktorí skončili vo vyšetrovacej väzbe po policajnej razii. Všetci traja hovorili pred sudcom, ale ich výpovede zhodné neboli. Vyzerá to tak, že dokázať im vinu nebude jednoduché.

Trojica mužov, ktorých policajti zadržali minulý rok v lete, čelia obvineniu za drogovú trestnú činnosť.Dvoch z nich, Petra H. a Jána Š. zatkli v skladových priestoroch, kde objavili pervitín v hodnote 8 tisíc Eur. "Zo 122,6g zaisteného metamfetamínu by sa dalo vyrobiť minimálne 2337 obvykle jednorázových dávok," ozrejmuje Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ Trenčín. Tretieho, Petra K. zastihli, keď chcel z miesta odísť. Hneď im dobrovoľne odovzdal päť injekčných striekačiek, v ktorých bol tiež pervitín. "Policajný vyšetrovateľ obvinil troch mužov z obzvlášť závažného trestného činu nedovolenej výroby omamných látok," hovorí Elena Antalová.

Svoju vinu v plnej miere na súde priznal len Ján. Povedal, že drogy , ktoré sám predával, nakupoval od Petra H. A ten naopak, vinu popiera a hádže na Jána. Pritom Peter H. už má svoje skúsenosti s porušovaním tohto zákona. "Obivnený 44-r. Peter H. bol už v minulosti právoplatne odsúdený za drogovú trestnú činnosť," dodáva policajná hovorkyňa. K verzii, že všetok pervitín zadovážil Jano sa prikláňa aj tretí obvinený Peter K, ktorý mal pri sebe spomínané striekačky s drogou. Hovorca krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus upresňuje: „Na dnešnom hlavnom pojednávaní boli vypočutí všetci traja obžalovaní. Hlavné pojednávanie bolo odročené na ďalší termín v máji, na ktorí budú predvolaní traja svedkovia."

Metamfetamíny podaktorí vyrábajú dokonca aj v domoch, kde nie je zavedená elektrina:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy