Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Miroslav bol v podmienke, dobodal na smrť matku dvoch detí
Zdielať na

Miroslav bol v podmienke, dobodal na smrť matku dvoch detí

BANSKÁ BYSTRICA / Doživotie bez možnosti podmienečného prepustenia. Tento mimoriadne prísny trest Krajský súd v Banskej Bystrici potvrdil pre 51-ročného Miroslava. Začiatkom roka brutálne dobodal vývrtkou na víno 28-ročnú matku dvoch malých detí, s ktorou trávil noc v banskobystrickom penzióne. Nevraždil pritom po prvýkrát. Trest si v minulosti odpykal za vraždu iba 18-ročnej maturantky.

Na slobode bol asi polroka keď opäť vraždil. Ešte stále bol v podmienke, no aj napriek tomu nedokázal svoje správanie zmeniť. V banskobystrickom penzióne si dohodol stretnutie s Evou, 28-ročnou matkou dvoch detí. Zmenilo sa to na krvavú drámu, jej dobodané telo prikryté tenkou plachtou našli ležať na posteli. Zasadil jej takmer 60 rán vývrtkou na víno.

"Zobrať matku dvom deťom? Keby sa neovládnem, tak ho tam zadrhnem v tej pojednávacej miestnosti," povedal bývalý muž dobodanej. Okresný súd ho odsúdil na doživotný trest, no Miroslav sa proti rozsudku odvolal. Trest sa mu zdal príliš prísny, a tak v utorok o jeho odvolaní rozhodoval senát krajského súdu.

"Potvrdil rozhodnutie okresného súdu a potvrdil doživotie," informuje hovorkyňa súdu Nina Spurná. Rozhodnutie je právoplatné a definitívne. "Boli tam znalkyne. Že môže po prepustení nastať recidíva jeho správania," povedal obhajca Ján Gereg. 

Nebolo to prvýkrát čo Miroslav riešil násilým konflitky s partnerkami. Prvú priateľku oblial kyselinou, tá ďalšia už jeho hnev neprežila. Koncom 90. rokov zavraždil 18-ročnú maturantku, ktorá mu povedala, že je tehotná. Jej telo po vražde ukryl do skrine na chodbe vo svojom byte. Práve po podmienečnom prepustení za tento skutok vraždil opäť. Čo presne ho vyprovokovalo k tomu, aby zaútočil na 28-ročnú Evu ale doteraz nepovedal.

"Prečo tak reagoval som sa nedozvedel od neho, nikto sa nedozvie čo sa stalo," povedal Gereg. Spoza múrov väznice, kde si dnešným dňom začína odpykávať trest, sa už Miroslav nedostane, keďže nemôže požiadať o podmienečné prepustenie. Podľa senátu môže zrejme takto uložený trest zachrániť ďalší ľudský život.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy