Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kardiológ čelí obvineniu pre drogy. Aby sa vyhol súdu, nahlásil bombu
Zdielať na

Kardiológ čelí obvineniu pre drogy. Aby sa vyhol súdu, nahlásil bombu

KOŠICE / Pred senát košického Okresného súdu sa v utorok postavil lekár záchrannej služby, ktorý mal podľa obžaloby obchodovať s drogami. Kardiológ Michal B. má podľa polície na svedomí aj evakuáciu košických súdov z marca tohto roka.

Tridsaťdeväťročný lekár čelí obvineniu z drogovej trestnej činnosti. Aby sa vyhol marcovému pojednávaniu, zatelefonoval, že na súde je bomba. Michal mal podľa polície v marci tohto roku zatelefonovať na číslo 158 krátko pred deviatou ráno. Oznámil, že na košickom súde je bomba a hrozbu ešte raz zopakoval. 

Nasledoval okamžitý zásah všetkých záchranných zložiek. Niekoľkoposchodovú budovu evakuovali a prehľadávali takmer dve hodiny. Polícia následne vypátrala oznamovateľa. Kardiológa nakoniec obvinili zo šírenia poplašnej správy. "Náklady v súvislosti s evakuáciou súdov krajského a okresných súdov v Košiciach z dôvodu hrozby že v objekte súdov je umiestnená výbušnina dňa 23. marca, kedy sa malo konať predmetné pojednávanie predstavovali 17 800 eur," informuje hovorkyňa súdov Anna Pančurová.

Vyšetrovanie ukázalo, že Michal chcel zmariť pojednávanie, ktoré voči nemu vedú práve za drogovú trestnú činnosť. Kardiológ je na slobode a na košický súd , ktorý prípad drogovej činnosti pojednáva prišiel v sprievode advokátky. Tá celú situáciu vidí inak. "Klient sa cíti byť nevinný aj v tejto veci, tie informácie o tom, že sa priznal sa nezakladajú na pravde podľa mojich vedomostí," vraví obhajkyňa Alica Petrovská Homzová. Sudca proces odročil a tak v utorok rozhodnutie nepadlo. Vyšetrovanie prípadu šírenia poplašnej správy ešte ukončené nie je. Michal momentálne stále pracuje ako lekár v košickej záchranke.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy