Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Profesionálny vodič spôsobil nehodu a bol opitý
Zdielať na

Profesionálny vodič spôsobil nehodu a bol opitý

POLTÁR / Profesionálny vodič si zavaril. Pod vplyvom alkoholu spôsobil na svojom osobnom aute nehodu. Štyridsaťpäťročný Roman nafúkal takmer 2,5 promile. Opitý mal do obrubníka naraziť aj pár hodín pred nehodou. Vtedy ale tvrdil, že nešoféroval.

Muž podľa svedkov vyletel z vedľajšej cesty bez toho aby zastal, alebo pribrzdil. Po asi piatich metroch jazdy vpálil do iného auta. Na jeho arogantnú jazdu doplatili nevinní ľudia. "Tento vodič spôsobil DN pri ktorej sa zranili dve osoby. Dvadsaťjedenročný vodič a jeho 15-ročná spolujazdkyňa," informuje hovorkyňa banskobystrických policajtov Petra Kováčiková. 

Štyridsaťpäťročný profesionálny vodič nafúkal takmer 2,5 promile. "Tento pán ho chcel ešte z auta vytiahnuť ako odchádzal, ale nevedel, lebo mal zamknuté dvere," povedal svedok. V ten deň to ale údajne nebol jeho prvý incident. Na svojom aute mal mať 45-ročný kamionista kolíziu aj 5 hodín pred touto nehodou. Keď na miesto dorazili policajti, Roman už ale za volantom nesedel. "Bolo rozbité auto, skrížené a vystrájal tu. Fľaša v ruke, vykrikoval, vystrájal. Policajti ho brali preč," povedal svedok. 

"Riešili to, že kto šoféroval. On povedal, že nešoferoval. Bol opitý, ale totálne. Chodil okolo auta, odkopával si spätné zrkadlá. Nakoniec ho zobrali," dodáva svedok. "Muž sa podrobil dychovej skúške na alkohol, pričom nameraná hodnota predstavovala 1,13 mg/l v dychu, čo v prepočte predstavuje viac ako 2 promile alkoholu v krvi," uviedla Kováčiková. 

Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prípad začali vyšetrovať. Podozrivého muža prepustili, nemali totiž dostatok dôkazov na to, aby prípad ukončili v tzv. superrýchlom konaní. "V čase keď bol prokurátor informovaný o skutku, neexistoval žiadny dôkaz, že Roman S. viedol motorové vozidlo," píše sa v maile hovorcu polície Ivana Vozára. 

Potom, ako pod vplyvom alkoholu spôsobil dopravnú nehodu, ho zadržali a momentálne je v policajnej cele. "Bol obmedzený na osobnej slobode, pričom zo strany vyšetrovateľa bol podaný aj návrh na jeho väzobné stíhanie," hovorí Kováčiková. O tom, či bude stíhaný väzobne, rozhodne sudca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy