Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Volebné moratórium narušila aj klobása s číslom kandidáta
Zdielať na

Volebné moratórium narušila aj klobása s číslom kandidáta

BRATISLAVA / Volebná korupcia. To je niečo, čomu sme sa nevyhli ani v sobotu počas volieb županov a župných poslancov. Polícia informovala, že priamo pri preberaní peňazí za hlasy zaistila viacerých mužov, ktorým teraz hrozí až 12 mesiacov za mrežami. Volebné moratórium zase mala narušiť klobása.

Pokiaľ ide o volebnú korupciu, polícia dostala 14 podnetov, v siedmich začala trestné stíhanie. Na políciu sa obrátili traja kandidáti na župných poslancov, ktorí informovali políciu o tom, že je tu snaha nejakým spôsobom korumpovať a kupovať hlasy. Polícia rozbehla tri akcie, pri ktorých osoby, ktoré hovorili o tom, že sú schopné zabezpečiť rómske hlasy, polícia zaistila a sú stíhané. Novinkou je forma, akou to prebieha. Osoby zo sociálne vylúčených spoločenstiev, to znamená aj z rómskych osád, si nájdu svojho politika, kandidáta na politika a tomu tie rómske hlasy ponúknu. Spolu v týchto voľbách išlo o 4 600 hlasov, a to je spolu 13 800 eur. Rómsky hlas teda stojí tri eurá. 

Polícia informovala o zaujímavom prípade, kde sa objavilo podozrenie, že niektorý z kandidátov si svoju kampaň robí aj prostredníctvom klobás, na ktorých bolo číslo kandidáta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy