Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obvinení z vraždy otca vinu stále popierajú, hrozí im doživotie
Zdielať na

Obvinení z vraždy otca vinu stále popierajú, hrozí im doživotie

BANSKÁ BYSTRICA / Sú to viac ako tri roky čo Zvolenom otriasla vražda 74-ročného dôchodcu. Polícia obvinila 4 ľudí, ktorí sa na vražde mali podieľať. Syn zavraždeného s manželkou a jej dcérou si mali popravu starého pána objednať, motívom bolo darované pohrebníctvo, ktoré chcel dôchodca späť. Špecializovaný trestný súd rozhodol o prijatí obžaloby.

Malo ísť o rodinný biznis. Pohrebníctvo bolo zdrojom príjmu pre celú rodinu. 74-ročný dôchodca, ktorý býval na poschodí budovy chcel údajne majetok späť, s čím jeho syn s manželkou nesúhlasili. Spolu so ženinou dcérou mali osloviť vykonávateľa popravy, ktorý dôchodcu zastrelil viacerými ranami. "Zaplatili mu 7 000 eur," povedal pred rokom hovorca polície Michal Slivka.

Po dlhom vyšetrovaní polícia prípad uzavrela a špecializovaný trestný súd dostal celú kauzu na stôl. Syn obete, manželka a jej dcéra ako aj vykonávateľ čelia obvineniu z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. "V prípade preukázania viny im hrozí 25 rokov až doživotie," hovorí prokurátor. 

Syn obete aj s rodinou mali na čas vraždy alibi. Víkend trávili v Očovej na oslave. Zastreleného muža našiel po dvoch dňoch jeho kamarát. Obvinená štvorica vinu stále popiera. "Tvrdia, že sú nevinní, nechápu, prečo sú už 10 mesiacov vo väzbe," informuje obhajca rodiny Rastislav Urbáni.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy